RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendisene designer for H&M

Sist oppdatert:
Rihanna, Timbaland og Good Charlotte er blant dem som har designet H&M-klær mot aids.

(SIDE2): Både designere, musikere og kunstnere har designet plagg for kleskjeden Hennes & Mauritz med hensikt å vekke oppmerksomhet rundt hiv/AIDS-epedemien.

Stort stjernelag
Ifølge H&Ms nettsider deltar både Rihanna, Chicks on Speed, Good Charlotte, Henrik Vibskov, Jade Jagger, Justice, Katharine Hamnett, My Chemical Romance, Rufus Wainwright, Scissor Sisters, The Cardigans, Tiga, Timbaland og Ziggy Marley i «Fashion Against AIDS».

- Jeg syntes det var en flott måte å oppfordre fansen til å gå sammen med meg i kampen mot hiv/AIDS. Jeg elsker at H&M tilbyr en moteriktig og enkel måte for unge mennesker over hele verden til å bli involvert, har Rihanna sagt.

Kjendisene har ikke fått betalt for oppdraget, og 25 prosent av inntektene skal gå til arbeid mot epedemien i prosjekter verden rundt. H&M samarbeider med organisasjoner som Designers Agains Aids og YouthAIDS.

Rufus Wainwright ble inspirert av konserter han spilte på Old Vic Theatre i London.

- Jeg vil ikke få aids! Jeg er en homofil mann og det er en viktig sak i livet mitt. Det har det vært siden jeg var tenåring, og risikoen har ikke minsket, sier han.

Fargerik
Kolleksjonen består av T-skjorter, topper og hettegensere. Alle plaggene har navnet på designeren, og deres personlige print.

- Det er en fargerik kolleksjon, og artistene har laget personlige trykk med stor stilsikkerhet, sier H&Ms hoveddesigner Margareta van den Bosch.

Prisene ligger på rundt 100 kroner, og plaggene er av organisk bomull. Alle har dessuten er lapp hvor det står: «Dette kan være det viktigste klesplagget du noen gang har lagt hendene dine på».

Klærne er i butikkene fra 1. februar.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere