Kjendisene elsker maxikjolen

Foto: (Getty Images)

Strålte på den røde løperen i New York. Se bildene.

10.06.10 12:40

(SIDE2): Den behagelige maxikjolen har virkelig blitt en av kjendisene store favoritter, og det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor.

Se bildekarusell av kjolene nederst i saken!

Motepriser
Sommerens trendkjole er nemlig, foruten å være behagelig å gå i, både glamorøs og lett å bære.

Les også:Kjolen du vil elske

Mange kjendiser hadde valgt den trendy kjolen da «The Council of Fashion Designers of America» (CFDA), hadde sin årlige utdeling i Lincoln Center i New York, mandag kveld.

CFDA er en ideell organisasjon, som har over 350 av USAs ledene organisasjoner innenfor mote, og accessoirer på medlemslisten. CFDA-utdelingen hedrer de største kreative talentene i industrien, og organisasjonen gir også ut flere stipend.

Hedret død designer
Sarah Jessica Parker var selvsagt til stede under motebegivenheten. Hun var også en av kvelden mest glamorøse, i en kreasjon fra den avdøde desisjangeren Alexander McQueen. «Sex og singelliv»-stjernen introduserte også designerens siste kolleksjon, som ble vist på scenen under selve utdelingen.

McQueen, som tok sitt eget liv i februar, ble også hedret med en hederspris. Parker var en god venn av McQueen, og valgte også en kjole fra den talentfull designeren under London-premieren av den nye «Sex og singelliv»-filmen.

Les også:Her gjør hun det igjen

Også skuespiller Jessica Biel, og moteikonet Alexa Chung hadde valgt maxikjoler, dog i helt ulik stil. De så begge fantastiske ut, og de to understreker hvor ulikt man kan kle seg i den trendy kjolen. Biel i en fargerik versjon fra Diane von Furstenberg, og Chung i en kreasjon fra Marc Jacobs.

Greske gudinner
En annen en het trend er asymmetriske kjoler, og mange hadde valgt denne stilen under CFDA.

Gwyneth Paltrow kom i en sort, skinnende kreasjon fra Michael Kors. Hennes asymmetriske kjole, hadde greske tendenser, en stil også den amerikanske modellene Hillary Rhoda hadde valgt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Populære designere
Mannen bak Paltrows kjole, Michael Kors, utmerket seg på andre måter enn bare på den røde løperen. Designeren ble nemlig hedret med Lifetime Achievement Award, og var den eneste som mottok stående applaus fra publikum i salen

Men den aller gjeveste prisen var det kanskje designeren Marc Jacobs som fikk med seg hjem. Han fikk prisen for Womenswear Designer of the Year, en tittel som henger høyt blant designerne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Moteikon
En annen pris som henger høyt, er moteikon-risen. Denne var det supermodell Iman som kunne ta med seg hjem, og hun var tydelig fornøyd med dette.

For kvelden hadde hun valgt en stroppeløs Valli-kreasjon, og den sexy kjolen kledte modellen svært godt. Hennes ektemann, David Bowie, var selvfølgelig også til stede for å hedre sin kone.

Her er all vinnerne:
Womenswear Designer of the Year: Marc Jacobs
Menswear Designer of the Year: David Neville and Marcus Wainwright for Rag & Bone
Accessory Designer of the Year: Alexis Bittar
Swarovski award/womenswear: Jason Wu
Swarovski award/menswear: Richard Chai
Swarovski award/accessory design: Alexander Wang
Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award: Michael Kors
Eugenia Sheppard Award: Kim Hastreiter
Eleanor Lambert Award: Tonne Goodman
Fashion Icon: Iman
International Award: Christopher Bailey for Burberry
CFDA Board of Directors’ Special Tribute Award: Alexander McQueen

SE BILDER FRA UTDELINGENS RØDE LØPERE HER:

3348 (Alle foto: Getty Images)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.