RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendisene elsker norsk design

Sist oppdatert:
Onsdag kveld var det offisiell åpning av Oslo Fashion Week. Flere kjendiser hadde tatt veien til Posthallen. Se stor billedspesial.

(SIDE2): Kronprinsesse Mette-Marit var kveldens hedersgjest og fikk se en norsk trendvisning for sommeren 2006 sammen med kulturminister Valgerd Svarstad Haugland.

- Jeg har brukt norsk design i mange år og jeg er veldig fornøyd med de designerne jeg bruker. Det er viktig at jeg også selvfølgelig gjør det. Det er en måte jeg kan støtte opp om norsk klesdesign på, sa kronprinsessen til Tv2.

Statsråden lovet penger

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland hadde tatt med seg datteren Mari (19) til visningen, og var svært fornøyd med det hun fikk se.

- Det var veldig spennende og morsomt å være her. I kveld fikk vi se klær som utfordrer oss. Det var mye forskjellig og noe for enhver smak. Jeg så flere ting som jeg kunne tenkt meg selv, sier hun.

Arrangør Pål Vassbotten har truet med å legge ned Oslo Fashion Week hvis de ikke får statsstøtte. Nå kan statsråden fortelle at de er i dialog angående dette.

- Det er flott å se på norsk design. Jeg må si meg enig i den kritikken som har blitt sagt i det siste. Vi har ikke gjort nok for å fremme norsk design, det bør vi jobbe med, innrømmer Svarstad Haugland til side2 og lover å se enda nærmere på saken så fort hun er ferdig med valget.

- Det er vi svært glad for, responderer medarrangør Christina Hanninen.

Kjendisenes favoritter

Oslo Fashion Week er populært for norske kjendiser. Og de er svært bevisste på hva de liker. Vi spurte kjendisene følgende spørsmål:

 • Hvem er din norske favorittdesigner ?
 • Hva er ditt favorittplagg ?
 • Designer og fiolinist Marte Krog

1) - Arne & Carlos har en stil jeg liker.

2) - Klesskapet mitt er fylt med en blanding av nytt og gammelt, men mitt favorittplagg er en veske fra 70-tallet som jeg bruker flittig til ulike anledninger.

 • Robinsonbabe Elisa Røtterød

1) - Min favoritt blant norske designere er Cecilie Melly, men hun er ikke med på denne visningen. Hun lager romantiske, sterke silkeplagg, som jeg virkelig liker. Hvis jeg noen gang gifter meg, så skal jeg gå med plagg fra henne.

 • NRK-programleder Christian Strand

1) - Moods of Norway har blant annet mange kule dresser og skjorter.

2) - Til hverdags liker jeg spesielt å gå i Energie bukser.

 • Vokalist i D'Sound Simone Larsen

1) - Stylisten og bestevennen min de åtte siste årene Tommy Løland er fantastisk. Jeg tror ikke folk skjønner hvor foran han er og fantasifull. Han lager mange av klærne og smykkene mine.

2) Bootsene jeg har på meg nå kjøpte jeg på interrail i 1991. Jeg brukte opp halvparten av budsjettet mitt på første stopp som var København. Før jeg dro hadde jeg møtt en gutt som syntes boots var så sexy, så da tenkte jeg at hvis jeg kjøpte dem så ble han min når jeg kom hjem.

 • Moteekspert Hilde Marstrander

1) - En jeg liker spesielt er Ida Gulhav. Hun designer fantastisk undertøy og det er gjennomarbeidet. Det er bra kvalitet og god søm.

2) - Mitt favorittplagg er et par jeans fra Acne. De passer bra og nå er jeg på mitt andre par siden jeg slet ut de første.

 • Terje Schrøder fra Great Garlic Girls

1) - Baron von Bulldog fordi han tør og ikke er redd for at det skal bli for kommersielt. Jeg er jo heller ikke akkurat kjent som en forsiktig type.

2) - Den Levis jeansen jeg har på meg nå fordi den er gode å gå i. Den er fra jubileumskolleksjonen og jeg kjøpte de i Risør for to år siden selv om jeg vanligvis ikke liker Levis 501.

 • Nrks Noman Mubashir

1) Moods of Norway er utrolig dyktige og er glade i farger slik som jeg. De tør og det er bra.

2) Jeg elsker hatter. Denne kjøpte jeg nå nylig her i Oslo og jeg har den samme i rosa. Fasongen er bra og hatten er luftig slik at jeg ikke blir kokt i hodet.

 • Homsepatruljens Jon Ødegård Jensen

1) T. Michael har flotte dresser med detaljer som for eksempel kreativt for. Nærmere Saville Road i London kommer en neppe.

2) Hermes beltet jeg har på nå er julegave fra kjæresten. Det er kult fordi mens alle andre kjører minimalistiske sølvspenner så er dette litt off god smak i Norge.

Kandidaten jentene Benedicte Overgaard og Annexstad

Benedicte:

1) - Jeg liker Lise M fordi da føler jeg meg som en ekstravagant dame.

2) - Mitt favorittplagg er et hvitt og grønt stripete skjørt jeg kjøpte på Oasis i 2004. Det er et typisk 50-talls skjørt som jeg kan bruke både på jobb og på fest.

Christine:

1) - Jeg har veldig sans for TSH, jeg skal faktisk gå visning for de i morgen, det blir gøy.

2) - Jeg kjøpte et par DG jeans i Kroatia i sommer. De er noe litt utenom det vanlige, og gjør at jeg får ekstra fin rumpe.

 • Modellpappa og dommer i Shopaholic Rene Charles Gustavsen

1) - Peter Løchstør lager klær som passer meg som er høy og tynn.

2) - Jeg har noen Prada sko som jeg kjøpte i Tyskland i fjor og de har kul design og er gode å gå i.

 • Programleder og popguru i NRK Per Sundes

1) - Jeg har endel av Peter Løchstør og er spent hva han kommer med. Det er bra fordi han lager straight klær med en ekstra touch.

2) - Det må være et lisseslips av Peter Løchstør. Det kjøpte jeg i fjor i Oslo. Jeg måtte bestille det fordi det kun er 10 av de og ett i hver farge. Jeg har det brune.

 • Forfatter Åsne Seierstad

1) - La meg si Peter Løchstør da siden han er en venn og står der borte.

2) - Jeg er ikke så opptatt av klær så jeg har ikke noe svar på det.

Ydmyk favoritt

Kjendisenes favorittdesigner er altså utviltsomt Peter Løchstør. Selv synes han det er vanskelig å komme med en forklaring på det, spesielt siden han har et sabbatsår nå.

- Jeg er muligens flink til å presentere slik at folk får en opplevelse selv om det kun er klær, sier den populære designeren til side2 og innrømmer at han putter mye følelse i klærne.

Side2 følger Oslo Fashion Week.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere