*Nettavisen* Nyheter.

Kjendisene kaster seg inn i valgkampen

Foto: PBG (Pa Photos)

«Hvis Romney blir valgt vet jeg ikke om jeg kan puste den samme luften som han og hans høyrevridde, rasistiske, homofobiske, kvinnehatende tea-baggere.»

29.07.12 22:44

Filmskaperen Michael Moore er en av mange amerikanske kjendiser som nå kaster seg inn i valgkampen og går til angrep på en av kandidatene i den amerikanske valgkampen.

Moore gikk nylig til angrep på Obama eller skyteepisoden i Aurora, Colorado. Den kontroversielle filmskaperen, som laget filmen «Bowling for Columbine» i 1999 om massakren på Columbine og den spinnville amerikanske våpenlovgivningen, har helt siden Obama ble president vært kritisk mot administrasjonens passivitet.

I en tale tok Obama på forsiktig vis opp våpenlovene i USA.

- Han dro sine egne barn inn i dette når han sa «mine to døtre drar jo på kino, og hva hvis det var dem.» Vel, hvis president Obama ser på akkurat nå, med all respekt, hva hvis det var dem? Ville du stå ved mikrofonen dagen etter og si at jeg føler med dere, og snakket om at dagens våpenlover er nok. Er det virkelig det du ville sagt? Jeg tror ikke det, sa Michael Moore til Pierce Morgan om talen, ifølge ABC News.

På Twitter går Artisten Cher til angrep mot republikanernes kandidat, Mitt Romney.

«Hvis Romney blir valgt vet jeg ikke om jeg kan puste den samme luften som han og hans høyrevridde, rasistiske, homofobiske, kvinnehatende tea-baggere» skrev hun på sin Twitterprofil.

Komiker Roseann Barr mener at Obama bør holde seg unna hasjen hennes.

- Obama prøver ved makt å ta fra oss vår medisinske marihuana i California. Jeg skal si deg én ting, Obama. Du får min joint når du tar den fra mine døde, kalde fingre, tordnet hun hos David Letterman.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty (Getty)

Også skuespiller Alec Baldwin har alltid vært Obama-tilhenger. På Twitter advarer han mot å la løgnere og tyver overta Det Hvite Hus.

«Vil dere gå tilbake? Til Bush? Til Cheney? Paulson? Rumsfeld? Til døde amerikanske soldater og sivile for å få olje? Vil dere gå tilbake til løgnatige tyver i Det Hvite Hus, som går til krig på falske premisser for å tjene penger for vennene sine?» skrev han.

Heller ikke finansmogul Donald Trump er kjent for å gå stille i dørene. Han er fortsatt ikke overbevist om at Obama virkelig ble født i USA.

I en samtale med CNNs Wolf Blitzer sa han følgende:

- Mange mennesker tror ikke at fødselsattesten hans er ekte. Moren hans var ikke på sykehuset, det var mange ting som kom ut som jeg tror at det ville økt seertallene deres dramatisk hvis man hadde kommet ut med fakta, sier han.

Ted Nugent er en av få amerikanske rockeartister som åpent støtter republikanerne. Denne sommeren skulle han opprinnelig deltatt på en konsert på militærbasen Fort Knox, men denne uttalelsen fikk Secret Service til å reagere og Nugent ble sparket fra opptredenen.

- Jeg vil enten sitte i fengsel eller være død på denne tiden neste år dersom president Obama blir gjenvalgt, smalt det fra Nugent, ifølge ABC News.

Skuespiller Jon Voight gikk nylig til angrep mot Obama på Fox News.

- Det amerikanske folk er vitne til den største løgnen som på smart vis er orkestrert av hele Obama-administrasjonen. Obama mater folk med gift, får dem til å tro at de har rett til å ta fra de som er rikere enn dem selv, som har levd og jobbet i et demokrati som forstår at kapitalismen er det eneste som holder nasjonen frisk. Obama formidler sosialisme og marxisme, og han voldtar vår nasjon, sa han på den Murdoch-eide tv-kanalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.