*Nettavisen* Nyheter.

Kjendisene ser rødt

RØDT HÅR er i vinden om dagen. Både Lauren Conrad, Khloe Kardashian og Jennifer Love Heweitt har farget håret i rødlige toner. Foto: Getty Images

Det kan du også. Se hårstylistens tips.

12.01.11 17:00

(SIDE2:) Gjør som Lauren Conrad, Jennifer Love Hewitt og Khloe Kardashian - Slå til med en rødlig hårfarge på nyåret.

Flere stjerner har omfavnet den rødlige trenden, som er både dramatisk og flørtende på en gang.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Du kan også bli like fjong, uansett hvilken hårfarge du opprinnelig har, mener hårstylisten Birger Løkeng.

Passer for alle
- Alle kan få en rød hårfarge om de ønsker det. Rød hårfarge kan være alt fra oransjerødt, til lillarødt. Uansett hvilken hudtone og hårfarge man har, så går det, sier Birger Løkeng, kreativ leder ved frisørkjeden Adam og Eva.

Enten du går for jordbærblond eller kastansjefarget, dyprød eller kobber - mulighetene er nærmest uendelige. Det er også populært med kalde rødfarger, som Cheryl Cole. Da er rødfargen mer blåaktig, og går over mot lilla og sort.

- Som favoritt må jeg si at jeg er veldig glad i rødfarger med mye gult i, slik det blir sarte oransje toner. Spesielt hvis man har en lys hudtone. Det er usedvanlig vakkert med rødt hår, lys hud og fregner, sier han.

Hvis du ikke har fregner naturlig, så finnes det faktisk måter man kan jukse seg til det. Både Sephora, Chanel, og Lancôme har tidligere lansert egne fregnepenner, slik at man kan tegne på seg sine egne. Ifølge eHow kan du også bruke en spisset lysebrun øyenbrynsblyant, og eksperimentere med fregner i forskjellige mønster og størrelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images

Flere nyanser
Birger Løkeng anbefaler deg å gå til frisøren, hvis du tenker på å farge håret rødt.

- Farging er en ganske komplisert prosess. Det blir sjeldent pent med bare rødt. Har du samme fargen fra spiss til topp så blir det veldig platt, og nyanseløst.

Hvis du likevel ønsker å farge håret hjemme, så kan det være lurt å legge inn noen striper, for å skape mer dybde og liv i håret.

Er du blondine må du være ekstra forsiktig. Å farge blondt hår rødt, kan bli som å blande rødt og hvitt – da blir det rosa.

For at de små, røde, fargemolekylene skal sette seg skikkelig i håret, bør manken være i god stand. Er håret veldig tørt eller skadet vil fargen mest sannsynlig bli blass og fort blekne. Husk på at rødt hår trenger mye vedlikehold.

LES MER:Finn din perfekte hårfarge

Pixie-frisyre
Hvis du ønsker en forandring, men ikke er helt klar for å farge håret rødt, så er det en annen frisyre som er svært populær om dagen. Nemlig Pixie-frisyren – som sett på Emma Watson, Ashlee Simpson og Carey Mulligan.

- Flere og flere kjendiser klipper håret sitt i en rund kort front. Det er veldig feminint og sart. Jeg tror vi vil se mye mer til den i tiden fremover, også på gatene i Norge. Jeg tror folk begynner å bli lei av bob`en, og Celina Middelfart-håret, sier Løkeng.

LES OGSÅ:

– Bleking ødela håret

Håret skal være kort

Slik farger du håret hjemme

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.