RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendisenes feite ekstrainntekt

Sist oppdatert:
Mye vil ha mer har vel aldri passet bedre, ettersom...

(SIDE2): ...listen over kjendiser som har lansert sin egen godlukt er laaaaaaang...

Det er langt i fra et nytt fenomen å linke kjendiser til parfymer. Allerede på 1930-tallet designet Schiaparelli en flaske som skulle likne på Mae West. På 50-tallet laget Givenchy en parfyme for Audrey Hepburn. På 80-tallet fikk både Joan Collins og Linda Evans sine godlukter. Og i 1987 lanserte Elizabeth Taylor sin parfyme «Passion».

Egen prisutdeling
Men siden den tid har antallet kjendiser som prøver seg i parfymeindustrien tatt helt av. Det finnes snart ikke en eneste A-kjendis med respekt for seg selv som ikke har lansert en parfyme. Og det samme ser også mange B- og C-kjendiser og ut til å tenke.

Parfyme er også faktisk så big business og ansett som så viktig at det finnes en egen prisutdeling for det; FIFI Awards. I 2006 stakk blant annet Sarah Jessica Parker av med prisen for beste reklamekampanje for sin parfyme.

Før du begynner på listen anbefaler vi at du finner frem en skål med tålmodighet som du kan forsyne deg av med jevne mellomrom, for når vi sier listen er laaaaaaaang overdriver vi på ingen måte.

THE BECKHAMS
Det er ikke mye Victoria Beckham ikke gjør for PR og penger, og dermed var ikke veien til parfymefabrikken lang. Mens Victoria bare har gitt ut en, «Intimately for Her», har David Beckham hele tre godlukter på CV-en; «Instinct», «Intimately for Him» og «Instinct Intense». Parfymen ble lansert for over et år siden i blant annet Norge, og nå skal den også lanseres i USA, «tilfeldigvis» samtidig som ekteparet flytter til Los Angeles. Parfymene ble aldri de helt store suksessene i Europa, så da gjenstår det å se om amerikanerne går mann av huse for å tilføre litt Becks i hverdagen sin.

COLEEN MCLOUGHLIN
Manchester United-stjernen Wayne Rooneys forlovede er kanskje ikke så kjent her i Norge, men i England er fotballfruen et hett navn. Faktisk er Coleen McLoughlin så hot at et firma har latt henne lage sin egen parfyme, «Coleen by Coleen McLoughlin» som ble lansert i juli. Dermed blir hun den andre fotballfruen som får sin egen parfyme, etter Victoria Beckham. Mulig mottoet hennes er «Kan Victoria, så kan jeg»?

GWEN STEFANI
I tillegg til Coleen, kommer også Gwen Stefani med parfyme denne sommeren. Hun gir ut en serie med parfymer, og starter med «L for L.A.M.B» i juli, i samarbeid med Coty Inc. Parfymen skal være laget for kvinner. Gwen skal ha lovet fansen sin at parfymen vil bli akkurat like unik som hun er, og at det vil bli «henne på boks».

KATE MOSS
Ikke lenge etter at hun lanserte sin egen kleskolleksjon, blir Kate tredjemann som lanserer sin godlukt i sommer. Hennes parfyme, «Kate» kommer i sommer en gang, og er lagd i samarbeid med Coty Inc. Hun skal ha fått mange tilbud om å lage parfyme opp igjennom årene, men det er først nå modellen synes det har vært rett, fordi hun visstnok nå skal ha begynt å tenke på at det kommer et liv etter modellkarrieren.

JENNIFER LOPEZ
Jennifer Lopez må sies å være dronningen av parfymemarkedet. Hun har lansert ikke bare en, men hele syv forskjellige parfymer! Nå skal de sies at mange av dem er like, som for eksempel «Glow» og «Glow After Dark» som er en litt kraftigere versjon av «Glow». I tillegg har hun gitt ut «J.Lo Live», «Live Luxe», «Love At First Glow», «Miami Glow» og «Still». Til alle parfymene finnes det både deodoranter, bodylotion og dusjgelé. Jennifer er en av kjendisene som har hatt mest suksess med sine parfymer, siden Glow ble lansert i 2002. Her kan du se Jennifer reklamere for «Live»:

OK, klar for mer?

BEYONCÉ KNOWLES
Beyoncé skal være den første afro-amerikanske damen som har fått sin egen parfyme da «True Star» og «True Star Gold» ble lansert i sammen med Tommy Hilfiger. «True Star» skal være en refleksjon av Beyoncé selv, mens «True Star Gold» skal ifølge damen selv representere hennes alter ego, Sasha, som Beyoncé sier hun blir til på scenen.

BRITNEY SPEARS
Ironisk nok het Britneys tredje parfyme «In Control», noe det senere har vist seg av Britney så absolutt ikke var i den tiden den ble lansert. I tillegg har hun gitt ut «Curious», «Fantasy», «In Control Curious» og «Midnight Fantasy», som alle har solgt rimelig bra. Hun har kjørt store kampanjer for parfymene, som har gått i både magasiner og på TV. Se Britneys reklame for «Curious» her:

PARIS HILTON
Paris Hilton. Det er nok ikke så uventet eller rart at hun har lansert parfymer, i og med at hun ikke har noe spesielt talent, men kun er kjent for å være en kjendis rett og slett. Paris lanserte i 2004 sin første parfyme, «Paris Hilton», som solgte veldig bra. Det skulle egentlig bare være en liten greie, men parfymen ble så etterspurt at firmaet som laget den måtte lage flere og gi ut. Selskapet opplevde 47 prosent økning i salget på grunn av Paris. Det gjorde at de ville melke inn på suksessen, og Paris fikk gi ut enda flere parfymer: «Paris Hilton for Men», «Just Me», «Just Me for Men» og «Heiress». Kanskje kommer det en ny parfyme, nå som hun er ute av fengsel og vil slutte å feste og bli seriøs? Vi foreslår navnet «Paris Hilton: Heiress Just Released».

KYLIE MINOGUE
Den australske popdronningen kan ikke bare synge fint. Hun har designet klær for Hennes og Mauritz, og har også gitt ut parfymene «Darling» og «Sweet Darling». Hun skal ha vært svært interessert og involvert i parfymeprosessen, og ville at godlukten skulle reflektere hennes personlighet. Kylie Minogue representerer ifølge parfymeselskapet kontrastene som moderne kvinner innehar. Hun er sensuell, men søt. Hun er sexy og sjarmerende. Hun er delikat, men sterk. Hun er forførende, glamorøs og lekende. Og det skal altså også parfymene være. Her kan du se reklamen for Kylies «Darling»:

HILARY DUFF
Hilary er også en av mange kjendiser som har sin egen kleskolleksjon, og sammen med Elizabeth Arden har hun nå beveget seg ut i parfymemarkedet. Parfymen «With Love» skal ifølge Duff selv være en lukt alle type kvinner vil like. Her reklamerer hun for parfymen sin:

Neida, du er på ingen måte ferdig ennå.

P. DIDDY
Sean Combs, aka Puff Daddy, aka P. Diddy, aka Diddy, er blitt en skikkelig mogul. Han styrer plateselskapet Bad Boy Records, han har laget kleskolleksjonene Sean John and Sean by Sean Combs, han driver et filmselskap, og han eier to restauranter. Nå har han også føyd seg til i den lange listen over kjendiser som har laget sinn egen parfyme. Hans «Unforgivable» er produsert under Sean John-merket, og med lanseringen fulgte også et motto: «Life without passion is unforgivable». Her er Sean Combs' reklame for parfymen sin:

JESSICA SIMPSON
«Dessert by Jessica Simpson» skal komme på markedet om et års tid, i juli 2008. Serien med parfymer og annet tilbehør skal være lekende, og ifølge ryktene skal den inneholde både en slikkbar parfyme, pisket kroppskrem, sjokoladegloss for kroppen, og en parfyme for navlen (!?).

USHER
Det er ingen ting i veien med Ushers planer og vyer i alle fall. Han skal tidligere ha uttalt at han ønsker å lage klær, men ikke hip-hipklær a la Diddys merke, men fancy dresser a la Gucci og Prada. Han sier også at han ønsker å bli et merkenavn, og vil gi ut klokker, parfyme, ansiktsprodukter og akne-produkter. En ting har han i alle fall lykkes med, etter som han har gitt ut parfymene «Usher for Women» og «Usher for Men».

SARAH JESSICA PARKER
For ikke lenge siden ga SJP ut sin egen kleskolleksjon, og Parker har også parfymer på CVen. Hun ga ut «Lovely» i 2005, og nå har hun også offentliggjort at hun kommer ut med en ny parfyme, som har fått navnet «Covet». SJP skal ha sagt at hun vil at «Lovely» skal være en parfyme for damer i alle aldre, fra 17 til 107 år. Se Parkers reklame for parfymen her:

CHRISTINA AGUILERA
I tråd med sitt andre album «Stripped», hvor hun kalte seg Xtina, har Aguilera kalt parfymen sin «Xpose». Parfymen ble lansert i desember 2004, og er kun tilgjengelig i noen få europeiske land. Her kan du se Christinas reklame for parfymen:

Snart ferdig!

PRINCE
Prince liker, som vi alle vet, sine tall og symboler. Derfor er det kanskje ikke så rart at mannen kalte parfymen sin 3121. Hva det står for, om det står for noe, vites ikke.

MARILYN MANSON
Kanskje mannen man aller minst i hele verden forventer å finne på en slik liste, men joda, denne skumle musikeren har gitt ut en parfyme. Som har fått navnet «Smells like Children». Han ble ikke noe mindre skummel av det...

Og enda flere...
Og her er resten av kjendisene som har laget sin egen parfyme, men som vi av hensyn til deg har komprimert inn til en kompakt liste: Naomi Campell, Shilpa Shetty, designeren Tom Ford, Donald Trump, Mariah Carey, Cindy Crawford, Cher, Celine Dion, Kimora Lee Simmons, supermodellen Niki Taylor, Shania Twain, Michael Jackson, den skotske skuespilleren Alan Cumming, tennisstjerne Maria Sharapova, KISS, Victoria's Secret, forfatteren Danielle Steel, musikeren Ashanti, skuespilleren Antonio Banderas, fotballsønn og partyløve Calum Best, realitykjendis Jade Goody, latinolover Enrique Iglesias, baseballstjernen Derek Jeter, Michael Jordan, Mary Kate & Ashley Olsen, Carlos Santana, Isabella Rosselini og Cliff Richard.

Tegneserielukt
Også tegneseriefigurer kan få sin egen godlukt, selv om den listen ikke er like lang. Heldigvis.
Figurene som har fått sin godlukt er Miss Piggy med Moi, Barbie med Barbie, Barbie Blue, Free Spirit, Sirena, Summer Fun og Super Model, Dora The Explorer med Dora The Explorer, Marvel Comics og DC Comics med X-men, Storm, Spider-man, Hulk, Superman, Strawberry Shortcake med Strawberry Shortcake, og sist men ikke minst, The Powerpuff Girls med Bubbles, Buttercup, Blossom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere