*Nettavisen* Nyheter.

Kjendisenes franske drømmer

Vi er bortskjemte, rike og moteinteresserte, men vil vi hive oss etter de ekte Louis Vuitton-veskene? Hør hva kjendisene mener.

23.11.06 15:29

(SIDE2): Torsdag åpnet Louis Vuitton (LV) dørene for norsk presse - lørdag er den offisielle åpningen. Side2 møtte kjendisene som tok turen til pressevisningen, og spurte hva de synes om Louis Vuitton.

Har ingen LV-veske
- Det er helt fantastisk. Gøy at Louis Vuitton endelig kommer til Norge, sier den tidligere supermodellen Vendela Kirsebom.

Om en veske fra Louis Vuitton er det hun ønsker seg mest til jul, er hun likevel ikke helt sikker på.

- Vet ikke. Jeg har ingen Louis Vuitton-veske fra før da. Koffertene er kjempefine, også er det mye fint i den nyeste kolleksjonen, spesielt klærne. Jeg tror i hvert fall denne butikken kommer til å gå bra i Norge, sier hun.

Ikke drømmebutikken
Birger Løkeng er kjent fra Homsepatruljen, og driver i dag Adam & Eva på Skøyen. Han mener Louis Vuitton er starten på en ny periode i Oslo.

- Dette er ikke min drømmebutikk, men det er en god start at Louis Vuitton har kommet til Oslo. Vi er ekstremt rike, så det er på tide at de store motehusene har oppdaget det. Jeg håper dette går bra. Dette er det første motehuset som kommer til Oslo. Det skjer mye her nå, så dette er bare begynnelsen, mener han.

Han er likevel ikke helt overbegeistret for merket.

- Louis Vuitton er ikke min greie. Jeg kan godt spare meg for tilbehøret. Det er så dumt at det er så mange kopier, sier Birger.

- Endelig ekte vare
- Det er fint at store internasjonale motehus ser at vi har mye penger. Torggata har lenge vært oversvømt av kopier, men nå kan vi endelig få ekte vare, sier motejournalist i magasinet Henne, Hilde Marstrander.

Kommer du til å handle her?

- Kanskje det, men da ville jeg valgt en veske ikke alle går for. Louis Vuitton er flink til å komme med nye ting. Høst-kolleksjonene er bra, og vår-kolleksjonene er enda bedre. Jeg hadde ikke gått tilbake og byttet en slik veske, om jeg hadde fått den til jul, sier hun.

20 år gammel LV-bag
Kunstner og fotograf, Morten Qvale handlet på Louis Vuitton i Paris allerede for 20 år siden.

- Ja, jeg kjøpte en bag, og den bruker jeg ennå, sier han.

Morten synes heller ikke Louis Vuitton akkurat er drømmebutikken, og tror heller ikke motehuset vil tjene store penger på satsingen her.

- Det er mange mennesker her, med masse penger. Men jeg tror ikke de vil tjene penger på oss, sier han.

Ønske fra julenissen
- Det som er fascinerende med Louis Vuitton, er historien bak det over 100 år gamle merket. Designet er det samme i dag, som på 1800-tallet. Det beviser at det ikke alltid er nødvendig med fornyelse, i dag som nyskapninger er så mye i fokus, mener Ellen Arnstad, sjefredaktør i Henne.

- Vi trengte denne butikken. Dette blir den nye luksus-gaten. Dette er ikke en butikk vi kommer til å shoppe ofte i, men det er en butikk der vi kan drømme. Det spørs om det ikke blir et julenisse ønske herfra i år, ja, innrømmmer redaktøren.

Mener du Louis Vuitton er harry eller hot? Stem her.

Les mer om mote og skjønnhet her

Følg Side2 på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.