*Nettavisen* Nyheter.

Kjendisenes norgestips

«Ja, vi elsker dette landet», slår Aftonbladet fast etter at de har fått reisetips fra seks norske kjendiser.

18.05.06 13:01

(SIDE2): På selve nasjonaldagen brukte den svenske avisen anledningen til å presentere norske reisemål. I tillegg fikk de seks norske kjendiser til å skryte uhemmet av sine hjemmelige feriefavoritter.

Erlend Loe trekker frem Vettakollen og Betongbåten utenfor Trondheim. Han legger vekt på at høyden ovenfor Oslo er lett tilgjengelig for våre naboer, samtidig som utsikten er flott.

Betongbåten er en litt mer perifer utflukt. Båten ligger utenfor Fevåg og gikk på grunn en gang under krigen. Kommer man seg igjennom et hull i skroget er det muligheter til å både fiske og dykke fra båten. Forfatteren tok med seg jenter hit når han selv bodde i Trondheim. Håpet var at de skulle bli forelsket i han, men det fungerte aldri.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anders Røeggen

Artisten

Grynet Mollvig

synes Lofoten er en spennende del av Norge. – Øyene der er eksotiske og om man er heldig med været, kan man få en kjempefin naturopplevelse.

Mollvig er også glad i Oslo, men hun holder seg i sentrum. «Nesten mer rock n’ roll enn Stockholm», hevder hun og trekker frem Teatercaféen som et passende vannhull.

Åse Kleveland har gått fra sjefstillingen ved det svenske filminstituttet til direktørjobben ved Rikskonsertene her hjemme. Til sine svenske venner anbefaler hun bokbyen Fjærland i Sognefjorden. Her kan man både gå på bokjakt og klatre opp på fjellene rundt. I tillegg har stedet et lite hotell som ligner på Villa Villekulla, hevder Kleveland.

Fotballprofessoren Egil «Drillo» Olsen har de også spurt om råd. Han trekker frem Sunnmørsalpene og Hotell Union i Øye. Flere av toppene kan nås av en normalt veltrent person og utsikten er fantastisk vakker, hever den tidligere landslagstreneren.

Jon Skolmen kommer med noen varierte tips til svenskene. Skuespilleren har tatt for seg Hurtigrunten, som han synes er det vakreste vi har i Norge. Spesielt Nord-Norge er verdt et besøk, mener artisten som har tatt turen flere ganger.

Ellers er Skolmen svært glad i Jazzfestivalen i Molde og Lille Herbern på Bygdøy.

Tone Bekkestad er kanskje ikke så kjent for nordmenn flest, men i Sverige er hun værdame på TV 4. Hun trekker frem Bergen som en «underbar» by. Hun anbefaler svenskene å besøke Vestlandets hovedstad i mai og juni, da det regner litt mindre disse månedene.

Geilo er også et feriested Bekkestad er glad i. Kanskje ikke så rart, siden hun kommer nettopp fra denne skibygda. Et sted å besøk på sommeren også, anbefaler hun.

Mer reisestoff finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.