*Nettavisen* Nyheter.

Kjendiser gir millioner

Jenny Frost i Atomic Kitten, Jackie Chan, Sandra Bullock og Lene Marlin er blant kjendisene over hele verden som støtter hjelpearbeidet etter flodbølgekatastrofen andre juledag.

Her hjemme står kjendisene i kø for å samle penger til jordskjelvofrene. Både TV 2 og NRK arrangerer TV-aksjoner til inntekt for hjelpearbeidet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spellemann-CD
Lene Marlin og Espen Lind skriver en låt til inntekt for ofrene. Sangen skal være med på et dobbeltalbum som gis ut av Spellemann. Også Sissel, Bertine Zetlitz, Odd Nordstoga og Maria Arredondo skal bidra på CD-en.

I Stavanger var blant andre Janove Ottesen og Kjartan Salvesen tirsdag med på innspillingen av en singel til inntekt for hjelpearbeidet. Thomas Dybdahl er blant artistene som stiller opp gratis på en konsertturné i regi av dugnad.net. I Drammen stiller blant annet CC Cowboys, Anita Skorgan og Ole Paus på scenen i Drammens Teater fredag 7. januar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hollywood-stjerner
En mengde amerikanske stjerner har gitt store bidrag. Leonardo DiCaprio, som spilte inn ”The Beach” på den thailandske øya Phi Phi som nå er fullstendig ødelagt, har gitt et uspesifisert pengebeløp til Unicef, og satt opp en lenke på nettsiden sin slik at andre også kan donere penger.

Country-artisten Willie Nelson ledet en veldedighetskonsert til inntekt for Unicef og Leger Uten Grenser søndag kveld. Folkemusikerne Patty Griffin, Spoon og Joe Ely deltok også, melder Associated Press.

Skuespiller Sandra Bullock donerte en million dollar – i overkant av seks millioner kroner – til det amerikanske Røde Kors.

TV-kanalen NBC Univeral skal holde en veldedighetsaksjon 15.januar. Hvilke kjendiser som vil delta er ennå ikke kjent.

Klikk på bildet for å forstørre.

«We Are The World» på kinesisk

I Asia fornyet kinesiske kjendiser, blant annet Jackie Chan, Andy Lau og Jacky Cheung, den klassiske veldedighetssangen ”We Are The World”. Deres tolkning av sangen heter ”Love”, og teksten er å kinesisk. Sammen med William Hung fra ”American Idol” fikk de kinesiske stjernene inn over 37 millioner kroner under et show i helgen.

Indias ledende klassiske musikere opptrådte I Bombay hele natt til lørdag for å reise penger.

I Storbritannia stiller Atomic Kitten-stjernen Jenny Frost sammen med skuespillerne Denise Van Outen og Michelle Collins opp for å få publikum til å fortsette å gi penger. De hjalp til med å sortere donasjoner som kom via posten på Mount Pleasant sorteringskontor i London.

Aksjonen deres er ventet å bringe inn over 100 millioner pund, det vil si nærmere 1,2 milliarder kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ikke slutt å gi!
Frost sa ifølge Ananova at hun har vært i Thailand for å feire jul og nyttår de siste fem årene. Dette er første gang på mange år hun ikke har vært i regionen i julen.

- Hjelpen kommer frem til de som trenger den, men vær så snill, ikke slutt å gi, la hun til.

Men de som star for mesteparten av nødhjelpsbidragene er vanlige mennesker.

- Vi har aldri sett noe som dette før, sier Unicefs talskvinne Marissa Buckanoff til AP.

- På en dag i forrige uke fikk vi inn flere donasjoner over nettet enn det vi mottok i hele 2003.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.