RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VISSTE INGENTING: Helt uten deres egen viten og vilje, har Katrine Moholt og Lasse Kjus blitt brukt i reklamer på Facebook.
VISSTE INGENTING: Helt uten deres egen viten og vilje, har Katrine Moholt og Lasse Kjus blitt brukt i reklamer på Facebook. Foto: Scanpix (Håkon Mosvold Larsen og Marit Hommedal / Faksimile

Kjendiser misbrukes på nett

Sist oppdatert:
- Dette kan bli sinnssykt dyrt for dem, sier Lasse Kjus til iOslo.no.

(iOslo.no) I annonser på Facebook reklamerer selskapet Wixawin for sine IQ-tester med norske kjendiser - uten å ha noen avtale med disse. Raske undersøkelser iOslo.no har gjort på nettet viser at selskapet har brukt navnet og bildet til både Lasse Kjus, Katrine Moholt, Gro Hammerseng og Hanne Krogh.

Den tidligere toppalpinisten Lasse Kjus raser over avsløringen.

- Frekt
- Dette er frekt, og det kan bli sinnsykt dyrt for dem hvis alle tar dette til retten, sier Kjus når iOslo.no forteller han om reklamene.

Les også: Mobilselskap lurer deg trill rundt

I reklamen står det at Kjus har en IQ på 112, med et bilde av 38-åringen og spørsmålet «Er du smartere enn Lasse Kjus? Ta IQ-testen nå». Dersom du klikker på reklamen får du en ny skjerm, hvor IQ-testen begynner. Etter noen spørsmål får du beskjed om å taste mobilnummeret ditt for å få resultatet, og gjør du det abonnerer du plutselig på en innholdstjeneste fra selskapet Wixawin.

Kjus sier at han selv aldri har sett reklamen, og aldri godkjent noen som helst bruk av navn og bilde til dette formålet.

- Jeg har aldri vært borti dette selskapet, og har ikke visst noe om dette før nå. Men nå skal jeg ringe min advokat. Dette høres veldig spesielt ut, sier Kjus.

iOslo.no har også vært i kontakt med Katrine Moholt, men TV 2-programlederen ønsker ikke å kommentere saken.

- Utspekulerte
Jurist Ida Otterstad i Forbrukerombudet sier til iOslo.no at de ikke har foretatt noen vurdering av om det er ekstra ille at det brukes kjente navn og ansikter til å legitimere abonnementstjenesten.

- Det vil være et forhold mellom kjendisen og selskapet. Men det viser at markedsføringsmetodene er veldig utspekulerte og kreative, sier Otterstad.

Hun påpeker at terskelen for å ta en quiz sannsynligvis blir lavere og gjør forbrukeren mindre kritisk.

Wixawin er en av innholdsleverandørene Forbrukerombudet kjenner godt til. De er en av en rekke innholdsleverandører som bruker utspekulerte metoder til å markedsføre sitt produkt. Selskapene er gjerne utenlandske, og prisinformasjonen står med veldig liten skrift.

- Lurer folk
- Folk lures til å inngå en abonnementstjeneste selv om de egentlig ikke vil ha det. Vi har sett en oppblomstring av sms-konkurranser, IQ- og kjærlighetstester og lignende, som i realiteten er en inngangsport til å starte et abonnement på innholdstjenester til mobilen, sier Otterstad.

Hun forteller at slike saker har høy prioritet for forbrukerombudet framover, spesielt fordi mange av disse tjenestene er rettet mot barn og unge.

- Vi vil kartlegge problemene og samarbeider også med mobiloperatørene på dette området, sier Otterstad.

- Vil se på saken
Når iOslo.no ringer Wixawin, får vi beskjed om at det ikke er selskapet selv som utformer reklamen. For et mer utfyllende svar må vi sende mail. I mailsvaret fra selskapet skriver S. Pratiknyo at de vil se på saken.

Han skriver videre at det han kaller selskapets «publisher» har frihet til å promotere deres tjenester på en innovativ måte, og ber om skjermdump og URL slik at de kan melde fra til dem.

- Vi skal se på saken umiddelbart, skriver S. Pratiknyo.

Strengere krav
Otterstad sier til iOslo.no at Forbrukerombudet nettopp har foretatt en revidering av retningslinjene for mobile innholdstjenester. De stiller nå strengere krav til innholdsleverandørene.

- Hvis vi registrerer brudd på retningslinjene og markedsføringsloven, kan mobiloperatørene sperre slike tjenester, sier hun.

Hun oppfordrer forbrukere til å klage til Forbrukerombudet dersom de har blitt lurt til å inngå abonnementstjenester de ikke vil ha, slik at Forbrukerombudet kan ta opp de generelle problemstillingene med bransjen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere