RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendiser ut mot dyr i sirkus

Sist oppdatert:
Ane Dahl Torp, Mari Vestbø og Lise Myhre er blant kjendisene som når vil stoppe bruken av elefanter og eksotiske dyr på sirkus.

(SIDE2): I går presenterte dyrevernorganisasjonene Noah og Animal Defenders International (ADI) filmen og rapporten «Tvunget til å underholde», skriver Dagbladet.

Med dette ønsker de å bevise at mislighold og mishandling av dyr i sirkus foregår hele tida og i hele verden, også i Norge.

Vrengebilde
En rekke kjendiser har også valgt å stille opp for å støtte aksjonen. Nemi-skaper Lise Myhre har stilt opp for Noah ved flere anledninger. Hun var sjokkert men ikke overrasket over dokumentasjonen som ble lagt frem av dyrevernorganisasjonene.

- Disse bildene er dessverre ikke overraskende. Det veldig glamorøse bildet som gis av norske sirkus er opplagt et vrengebilde, sier hun til avisen.

Departementet varsler endringer
Sirkusdirektør Arild Arnardo reagerer på at kjendisene og organisasjonene stempler hele sirkusbransjen med sine utspill.

Likevel går Arnardo muligens en tøffere tid i vente ettersom Landbruksdepartementet har varslet at temaet sirkusdyr kommer på dagsordenen i løpet av det neste året. En problemstilling Lars Sponheim fikk mange oppslag for da han satte den på dagsordenen for tre år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere