Kjendisfotograf saksøkt

Foto: Annie Leibovitz (Faksimile)

Annie Leibovitz skylder store summer.

06.04.10 20:50

(SIDE2): Den kjente fotografen Annie Leibovitz (60) er ute i hardt vær om dagen. Hun blir nemlig saksøkt for å ikke betale en av regningene sine, og det bare én måned etter at hun inngikk en avtale som skulle få henne ut av det økonomiske uføre un har havnet i. Det er Daily Mail som skriver dette.

Se noen av Annie Leibovitz fotografier tatt på 2000-tallet nederst i saken!

Naken Demi Moore og John Lennon
Leibovitz har fotografert en rekke kjente mennesker. Hun tok blant annet bilder av Dronning Elisabeth i 1991, men hennes kanskje mest kjente fotografi er det av en høygravid og naken Demi Moore, som skapte stor oppmerksomhet da det var på forsiden av Vanity Fair.

Starten på Leibovitz suksess kom etter at hun tok bilde av John Lennon og Yoko Ono, naken i fosterstilling, bare timer før Lennon ble skutt i 1980.

Men, tross den enorme suksessen sliter altså fonografen økonomisk.

140 millioner i lån
Det er investeringsfirmaet Brunswick Capital Partners som saksøker kjendisfotografen. New York-Firmaet påstår at Leibovitz skylder i underkant av fem millioner dollar for tjenestene de utførte, for å sikre avtalen som løste de økonomiske problemene hun hadde kommet opp i.

Det sies i søksmålspapirene at Leibovitz hyret Brunswick Capital Partners i fjor, og at de så hjalp henne med en avtale med aksjeselskapet Colony Capital.

Men nå vil altså Brunswick Capital partners ha betaling for jobben.

Beløpet på nærmere fem millioner er et «to prosent suksess gebyr», på et lån på nærmere 240 millioner kroner som ble gitt av Colony.

Mistet kontrollen på fotografiene sine
Årsaken til at Leibovitz kom i slikt økonomisk uføre skal være at Art Capital Group truet med å saksøke, og ta kontrollen over hennes fotografisamling og fire eiendommer fordi hun brøt betingelsene på et lån pålydende 140 millioner kroner.

De to partene kom i september til enighet om at Leibovitz fikk kjøpe tilbake kontrollen på sitt verk, som hadde blitt satt som et gjeldssikkerhet.

Tjener godt
Det sies at Leibovitz tjener i underkant av 18 millioner kroner hvert år på Vanity Fair og frilansjobber - men dette blir småpenger til sammenligning med hennes store gjelde.

VANITY FAIR COVER FRA 2000:

3115

(Alle foto: Faksimile Vanity Fair)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.