RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendiskokk vil identifisere kritikerne

Sist oppdatert:
Kjendiskokk og Bagatelle-chef Eivind Hellstrøm vil vite hvem som står bak restaurant-anmeldelsene i Norske aviser-

- Hvorfor skal restaurantanmeldere være anonyme, når andre anmeldere ikke er det?, spør kjendiskokk Eivind Hellstrøm i en artikkel i fagbladet Horeca meny.

- Hvis anmelderen står fram med fullt navn, vil kredibiliteten på restaurantanmeldelsene bli bedre, utdyper Hellstrøm ovenfor Dagbladet.

Han mener restaurantanmelderne i de norske avisene bør tørre å stå fram med fullt navn, og skyter videre på de anmelderne han ikke vet hvem er.

- Det virker litt tilfeldig hvilke journalister avisene sender for å besøke restaurantene. Mange av anmeldelsene er skrevet av journalister som ikke har kompetanse til å gjennomføre tester av restauranter.

Dagbladet signerer sine restaurantanmeldelser med «Robinson og Fredag». Kulturredaktør Hege Duckert forklarer avisas praksis med at anonymitet sikrer at restaurantanmelderne ikke blir favorisert.

I Stavanger Aftenblad har journalistene som skriver restaurantanmeldelsene, signert med fullt navn de siste to åra.

- Tidligere signerte vi denne spalten med Tante Tora. Men vi fant ut at det virker mistenkelig på leserne. Har man en skjult agenda og er ikke faglig sikre nok? Jeg mener ihvertfall at det er de signalene man sender ut ved å være anonym, sier Borghild Fiskå, ansvarlig for restaurantanmeldelsene, til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere