Se Zahid fortelle om hva som gikk så hardt inn på ham:

Kjendislegene Wasim Zahid og fastlege Kaveh Rashidi er aktuelle med en ny sesong av spørreprogrammet «Hva feiler det deg?» på NRK.

I den anledningen gjester fredag «Lindmo» og snakker om rollene sine både i underholdningsbransjen og på legekontoret.

På spørsmål om hva slags forhold han har til pasientene sine, forteller Zahid at han opplever glede over sine medisinske triumfer en dag eller to før han glemmer det.

– Men de pasientene du virkelig husker, dem jeg kan ligge våken og tenke på, er alle pasientene jeg ikke klarte å redde, sier legen.

Les også: Wasim Zahid lei av at folk slenger «krenke-kortet»

Tenker hver dag

Zahid sier han husker tilbake til starten av hans egen karriere, da han hadde en eldre pasient som døde bare noen få dager etter undersøkelsen.

– Det gikk veldig hardt innpå meg. Det var åpenbart at jeg hadde oversett en eller annen diagnosen som hadde vært årsaken til at hun ikke overlevde. Dette er 15-20 år siden, men nesten hver dag tenker jeg på henne, avslører han.

Kjendislegen forteller videre at han tenkte om han hadde gjort nok, om han burde tatt en ekstra blodprøve eller andre behandlingsalternativ.

– Det er noe jeg aldri får svar på, sånn er det. Jeg går og grubler på den dag i dag, sier en åpenhjertig Zahid til Anne Lindmo.

Les også: Opprør på Facebook: Kjendislege fillerister Molde-ordfører

«Må ikke kimse»

Videre snakker de to legene om den overordnede helsesituasjonen som råder for tiden.

Rashidi mener blant annet man ikke må kimse av hvor hardt folkehelsen kan rammes om man ikke klarer å bremse klimakrisen. Han poengterer nemlig at over fem millioner har dødd av koronapandemien enn så lenge, noe som bare er en tidel av hva klimakrisen kan drepe i løpet vår levetid på jorda.

Fastlegen mener det er lett å undervurdere det litt, som noe i fjern fremtid, men understreker viktigheten av grunnleggende helsebehov som mat, bolig varme og mer.