RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

Kjendisredaktør robbet for 50.000

- Bikkja sov selvfølgelig tyngst av alle, sier tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik.

(iOslo.no) Neste uke står en 25-åring tiltalt for å ha robbet tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik for 50.000 kroner. Tyvene banet seg vei til 65-åringens villa på Vinderen og tok to lommebøker. Senere ble Haaviks kort tømt for 50.000 kroner.

I nakkeskinnet
- Vi våknet, og jeg skulle ha med lommeboka til møte i Kulturrådet. Da jeg ikke fant den, skjønte jeg hva som hadde skjedd, sier Haavik til iOslo.no.

Han forteller at alle sov tungt da tyvene romsterte i boligen. Også den som skulle passet på, drømte søte drømmer.

- Den som sov tyngst var selvfølgelig bikkja. Jeg tok den skikkelig i nakkeskinnet, men den sa bare «jeg er ingen vakthund, jeg er en jakthund», sier Haavik.

Den tidligere redaktøren ringte straks til banken da han skjønte at lommebøkene var stjålet, og fikk sperret kortet.

50.000
- Etter at jeg hadde sperret kortene gikk tyvene ned til DNB på St.hanshaugen og tok ut 30.000 kroner. Deretter gikk de ned på Solli plass og tok ut 20.000 kroner til, uten noen annen form for legitimasjon. Det var da jeg skjønte at jeg ikke engang var c-kjendis, sier han.

To forskjellige tyver har blitt tatt med kredittkort fra tyveriet i Haaviks villa. En 40-åring er allerede dømt til ett års ubetinget fengsel i Asker og Bærum tingrett, blant annet for dette forholdet.

40-åringen gikk til og med til politiet og forsøkte å få utskrevet en kjøreseddel i Haaviks navn, og ble umiddelbart pågrepet.

Hadde alarm
- Nå har dere vel skaffet dere alarm?

- Vi hadde alarm. Problemet er at du ikke kan sette den på når bikkja er inne om natten. Men vi har sikret oss på andre måter. Vi har bodd her i 20 år, og det er første gang vi har opplevd noe sånt, svarer Haavik.

25-åringen står tiltalt for å ha stjålet 6000 kroner i kontanter fra Haavik og kona Solveig. I tillegg er han tiltalt for å ha tatt ut 30.000 og 20.000 kroner med Haaviks bankkort, samt en del andre lovbrudd.

- For meg er dette et tilbakelagt kapittel. Kontantene får jeg aldri igjen, men det var bare noen tusenlapper, avslutter Haavik.

Rettssaken starter i Oslo tingrett mandag 8. september. Det er satt av en dag til hovedforhandlingen, samt en dag til domsskrivning.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere