RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjenner du en arbeidsnarkoman?

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Ofte er det like vanskelig for familie og venner når en man er glad i aldri er tilstede.

(SIDE2): Selv om det ikke finnes spesifikke hjelpetilbud for denne problematikken, er det likevel mye man kan gjøre. Familie og venner er viktig for å hjelpe vedkommende ut av arbeidsnarkomanien.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Forsker Cecilie Schou Andreassen er den første i Norge som tar doktorgrad i arbeidsnarkomani, og hun mener det er på høy tid å nyansere fenomenet. Doktorgraden er avlagt ved det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen. Til daglig jobber hun også som psykologspesialist i Stiftelsen Bergensklinikkene med avhengighetsproblematikk og som serniorkonsulent i Right Management med karriererådgivning/lederutvikling.

BAKGRUNN:
Ofrer familielivet for sjefen
Veien ut av arbeidsnarkomani
Side2-kommentar:
Når jobben blir livet

Ubalanse i privatlivet
- Uansett om årsaken til arbeidsnarkomani er glede i arbeidet, tvang, avhengighet eller annet, så er det å bruke ekstremt mye tid på jobbaktiviteter helt tydelig et av hovedtrekkene ved arbeidsnarkomani, forteller Schou Andreassen til Side2.

Har du erfaring med arbeidsnakomani? Ta kontakt med Side2

- Tid er en fast enhet. Den er lik for alle, men hvordan vi bruker den er vidt forskjellig. Fordi tid er en begrenset ressurs, vil ekstreme mengder tid på jobb gå på bekostning av tid personen kunne brukt på ikke-jobbrelaterte aktiviteter. Den arbeidsnarkomane vil som regel frivillig jobbe langt mer enn det både lovverk og arbeidskontrakten tilsier. En konsekvens kan bli en forstyrret balanse mellom livets to hovedarenaer, jobb og privatliv, sier hun.

DETTE KAN FAMILIEN GJØRE:

- Fordel arbeidsoppgavene i hjemmet. Klargjør roller og forventninger. Hvem gjør hva og hvorfor?

- Innfør eller re-innfør tradisjoner om å bruke tid sammen. Det kan hjelpe til å tvinges bort fra arbeidet, men også gi familiemedlemmer den oppmerksomhet og tilstedeværelse som de gjerne har behov for.

- Det blir viktig å gjøre personen det gjelder oppmerksom på situasjonen og konfrontere vedkommende med det.

- Gi støtte og oppmuntring og fortell personen at han eller hun er viktig for familielivet. Uttrykk at personen er verdsatt for det han eller hun er, og ikke for det han eller hun gjør.

Begrense grenseløs utrivelig tid
Schou Andreassen understreker at når alt kommer til alt, handler god helse om hvordan vi har det med oss selv og tiden vår.

- De fleste av oss ønsker oss et hav av tid, gjerne under palmer og bølgebrus. Spa-sentrene profiterer godt på denne jakten. Noen jobber for å leve, mens andre lever imidlertid for å jobbe. Tid handler om valg, prioriteringer og forpliktelser. Ønsker man endring – er det mulig å få hjelp til å regulere arbeidsvaner, valg og hvordan vi lever med tiden vår på. Tiltak kan settes inn med ulik intensitet på individ, organisasjon og samfunnsnivå.

Velg det som passer deg og dine
- Det finnes ikke en størrelse passer alle i disse valgene. Balanse innebærer ikke en lik fordeling i tid på de to arenaene. Noen tilbringer imidlertid så mye tid på jobb, at det går på bekostning av alt annet. Kanskje ikke personen selv tenker særlig over ubalansen, men våkner først når skilsmissen er et faktum, eller - når det er for sent å snu - og måneder av sykefravær og en lite trivelig tid ligger foran en. For å begrense de individuelle og samfunnsmessige kostnader som er knyttet til en mulig forløper av grenseløs utrivelig tid, utbrenthet og langvarig sykefravær, må man begynne å ta disse forstadiene på alvor. Først da kan arbeidsgivere, forskere og de det gjelder kunne identifisere, bevisstgjøre, motivere, regulere og mestre positive jobbrelaterte atferdsendringer, anbefaler hun.

SIDE2 SETTER DENNE UKEN FOKUS PÅ TEMAET ARBEIDSNARKOMANI, OG VIL I DE KOMMENDE DAGENE GI TIPS TIL DEG SOM ARBEIDSNARKOMAN OM HVA DU SELV KAN GJØRE, SAMT TIL FAMILIE OG ARBEIDSGIVER.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere