*Nettavisen* Nyheter.

Kjenner du igjen Valens nye TV-figurer?

Foto: (TVNorge)

Ingen kan kjenne seg trygg når Kristian Valen entrer frokost-TV - på kveldstid.

AKER BRYGGE (SIDE2): Da TVNorge torsdag kveld presenterte sitt høstprogram med stor fest for sine egne TV-kjendiser, sto komiker Kristian Valen (34) for underholdningen. På en båt rett utenfor bryggen fremførte han noen av sine populære parodier på kjente og kjære artister.

Optimistisk
Side2 møtte Kristian da han kom i land.

- Det føles som det fortsatt er skikkelig sjøgang. Eller har jeg drukket? Jeg hater å være i båt, innrømmer han.

Valen er en av kanalens store trekkplaster til høsten med sitt nye TV-show.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

34-åringen skal lage frokost-TV, men for B-mennesker. Derfor blir humorshowet lagt til kveldstid.

-Jeg gleder meg veldig og føler jeg har funnet tilbake til det lekne som preget vår første sesong, forteller Valen til Side2 og er overlykkelig over å ha fått med seg crewet fra «Valen TV».

TV for latsabber
Stavangermannen har jobbet hardt i to år med å utvikle det nye showet som både har med gamle kjenninger og en rekke nye figurer.

- Jeg føler vi har noe veldig bra på gang. Dette blir et fantastisk bra underholdningsprogram, men selvsagt kan det gå rett åt skogen, smiler han.

Kristian omtaler programmet som frokost-TV for folk som synes det er slitsomt å stå opp tidlig. Det skal være varmt og godlynt, men med gal humor.

Vonde minner
I løpet av de to årene som har gått har Valen opplevd både oppturer og nedturer. Episoden i 2007 hvor Valen forskanset seg i sin egen leilighet på Frogner og løsnet skudd på badet har satt sine spor.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette er første gang siden jeg ble gått etter i sømmene av media i forbindelse med «oppussingen av badet mitt», at jeg overhodet ikke bryr meg om hva folk synes. Jeg er ikke nervøs og gleder meg heller bare masse, forteller han åpenhjertig.

Elleville parodier
Valen lover at programmet skal inneholde karakterer, parodier og imitasjoner slik som det aldri er blitt satt sammen før.

For parodikongen er det viktig å velge litt andre kjendiser enn de alle andre parodierer. Derfor er TV2-programleder Nils Gunnar Lie og barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt noen av de man møter i Valens Frokost-TV.

Her er TVNORGE høsten 2009:

Hvem kan slå Ylvis?
Hvem kan slå Ylvis? er et spektakulært underholdningsprogram for hele familien, hvor helt vanlige nordmenn skal utfordre Bård og Vegard Ylvisåker i en rekke varierte og utfordrende konkurranser.

Klarer noen å overvinne Ylvis-brødrene, kan de stikke av med hele én million kroner.

Nordens herligste
Ylvisbrødrene reiser rundt for å treffe spesielle mennesker i Norge og Norden. Det blir flere originaler, morsommere historier, og et utall uforglemmelige mennesker.

Middag hos meg
I programmet Middag hos meg møter du hver uke fire nye kjendiser som måler gourmetkrefter, og inviterer hverandre hjem til seg på middag etter tur. Målet er å lage den perfekte kvelden for de tre gjestene og samle mest mulig poeng i konkurransen om å bli ukens vert.

Valens frokost-TV
Parodimester Kristian Valen lager frokost-TV med og for folk som synes det er relativt tidlig å stå opp om morgenen. Det blir parodier og imitasjoner på sedvanlig høyt Valen-nivå.

71° nord
Det blir selvfølgelig gjensyn med TVNorges store realitysuksess, 71° nord. Norges vakreste eventyr handler om ti modige, tøffe deltakere som møter vanvittige utfordringer på veien fra Lindesnes til Nordkapp.

- Jeg er veldig stolt av konseptet og veldig stolt av å få lov til å være med på dette. Det er rett og slett topp å lede dette eventyret, sier programleder Tom Stiansen.

Åndenes makt
Det er også duket for femte sesong av populære Åndenes makt, og programleder Tom Strømnæss gleder seg til en ny runde med utrolige, men skummelt overbevisende historier.

- Vi serverer fantastiske, morsomme, spennende og utrolige historier som du ikke kan la være å ta stilling til. Åndenes makt engasjerer seerne minst like mye som en god fotballkamp, sier Tom Strømnæss.

Blanke ark
Blanke ark er en motiverende, gripende og ikke minst lærerik serie på åtte episoder som vil engasjere og skape debatt denne høsten. Vi følger en gruppe ungdomsskoleelever med læringsvansker, som på seks uker skal forsøke å komme på nivå med klassekameratene sine. Serien vil gi oppsiktsvekkende innsyn i alternativ pedagogikk.

Sinnasnekker’n
Med et voldsomt initiativ og nærmest null gjennomføringsevne blir mange oppussingsprosjekter rundt om i norske hjem aldri gjennomført. Utrolig mange boliger ser mer ut som en byggeplass enn et hjem. TVNorge sender Sinnasnekker’n inn i katastrofeområdet – klarer han å rydde opp?

2078

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.