Gå til sidens hovedinnhold

Kjenner du «Stian», «Helga», «Cato» og «Kennet»

Kan et lass med pakker ha falt av nissens slede?

I romjulen har det oppstått et pakkemysterium i Sør-Varanger, etter at flere poser med julegaver ble funnet i Kirkenes mandag. Det melder Finnmarken.

Om de hadde falt av nissens slede, vites ikke. Men politiet leter nå etter de rettmessige eierne.

Så mange som seks plastposer fulle av både harde og myke julegaver ble nemlig funnet utenfor en bolig i Pasvikveien i Kirkenes andre juledag. Pakkene bar preg av å ha blitt handlet i Kirkenes, ettersom plastposene var fra lokale forretninger, opplyser operasjonssentralen i Østfinnmark politidistrikt.

Sjelden sak

Politioverbetjent Ivar Flater, som viste fram pakkene til Finnmarken tirsdag ettermiddag, sier at pakkemysteriet nok hører til de mer sjeldne politisakene han har vært borti. Nå håper han bare pakkene kommer til rette.

- Vi får satse på det, sier han.

Politiet hadde imidlertid ikke hatt klart å finne ut hvem julegavene tilhører tirsdag ettermiddag.

- Ja, det er fremdeles et mysterium, dette her, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen.

Er du Cato?

Alt politiet har å gå etter, er merkelappene. Der står det at gavene er fra Linda W eller bare Linda. Mottakerne er «Stian», «Helga», «Fred Jørgen Dal», «Cato», «Tor Ivar Dal», «Kennet», «Anders», «Per Kr.» og «Mikael», opplyser politiet.

Virker navnene kjente? Da bør du ta turen innom politistasjonen i Kirkenes. Der har de tatt vare på gavene slik at eierne kan hente pakkene der. Det opplyser operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen ved Østfinnmark politidistrikt.

- Dette er jo for hittegods å regne, så da blir det å oppbevare pakkene her inntil videre, sier han til Finnmarken.

Onsdag formiddag var fortsatt pakkene på Kirkenes politistasjon.

Flere gaver ligger igjen

Også ved Postens godssenter på Alnabru meldes det om at det er fortsatt noen som ikke har fått julegaven sin. Men de gir ikke opp håpet om at pakkene skal bli hentet.

To dager før julaften skrev rb.no om de bortkomne julegavene med ukjente eiere.

Fortsatt aner ikke Posten hvem «mamma Karen» og «Kari-Anne og Harald» er. De aner heller ikke hvem de snille nissene – Jan Gunnar og Laila – er.

- Gavene har ennå ikke funnet sine eiere. Ingen har henvendt seg til oss, sier Anneth Fineide fra Skedsmokorset, som jobber med julegaveservice ved Postens godssenter på Alnabru.

Glemte adressen

Avsenderen har gått i den samme fella som så mange før dem har gått i: De har glemt å skrive på adressen til mottakeren.

Pakken fra Jan Gunnar og Laila inneholder fire julegaver som ikke er merket med verken avsender eller mottaker. Pakkelappene sitter imidlertid på.

Mye kan tyde på at pakken er sendt fra Romerike. Det lå nemlig et Romerikes Blad fra 17. desember i esken.

Posten bruker gule sider og andre tjenester i et forsøk på å finne kunden. I tillegg legges det ut lister nettsidene der sendingene beskrives.

Pakkene oppbevares en stund ut i januar. De som ikke blir hentet, blir sendt til avdelingen i Kristiansand, hvor gavene blir liggende et års tid.

Blir pakkene fremdeles ikke hentet, gis de alternativt bort til veldedighet.

- Færre enn tidligere

Årlig har posten en rekke lignende tilfeller, også med pakker som egentlig skulle ligge under et juletre.

- Det pleier å løse seg, men selvsagt får vi også saker som aldri blir oppklart, sier Fineide.

- Hvordan ser det ut i år?

- Det ser ut som om det er betydelig færre tilfeller enn tidligere. I fjor endte det med 50 uløste saker, mens det for to år siden var 80 uløste, forteller hun.

Her kan du sjekke om julegaven din ligger hos Posten!

Postens godssenter kan nås på 23 14 90 90.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser