RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjenner råtten fiskelukt fra DnB

Sist oppdatert:
Analytiker Sigmund Håland i ABG Sundal Collier slo tidligere i uken alarm i forhold til låneporteføljen til DnB-sjef Svein Aaser. Håland er ikke beroliget etter resultatpresentasjonen i går, og merker råtten fiskelukt fra banken
I en analyse med tittelen "We smell a rat ¿ or is it a fish?" fastholder Håland sin nedjusterte anbefaling på DnB, en hold-rating.

I analysen, som er sendt ut i dag, kommenteres tallene for fjerde kvartal. Tallene er gode, men Håland er fortsatt skeptisk til DnBs håndtering av mulige tap.

Det vises til at den eneste avsetningen DnB har gjort i forhold til den kriserammede fiskebransjen er Pan Fish, med 130 millioner kroner, mens Nordea har tatt 700 millioner de siste to kvartalene.

Det påpekes også at DnB bokfører sine aksjer i Pan Fish til 52 øre pr. aksje, mens børskursen er 25 øre. Storebrand-posten verdsettes til 35 kroner pr. aksje, mens børskurs ved årsskiftet var 26 kroner.

- Når en bank verdsetter sine børsnoterte eiendeler så generøst, hvordan verdsetter de da sine unoterte eiendeler, spør Håland, som nylig ble kåret til Nordens beste bankanalytiker.

- Alt i alt ser DnB billig ut, men snus litt rundt, og vi regner med at eksotiske regnskapsprinsipper og usikkerhet i låneporteføljen vil begrense oppsiden, fyrer han av som konklusjon.

Det var mandag Håland skapte storm i andedammen ved å sende ut en analyse hvor han sammenlignet eksponeringen mot problemselskaper hos DnB i forhold til Gjensidige NOR. Han var skremt av DnBs låneportefølje, og advarte mot tap ( Skremt av DnBs låneportefølje ).

DnB gikk ut og stemplet analysen som full av feil, men ville ikke gå inn på detaljer, fordi dette er å regne som kundeforhold ( - Feil i DnB-analyse ).

Banktap kom virkelig på agendaen etter Gjensidige NORs resultater, som viste uventet høye tap, i forrige uke. I går la DnB også frem tall som viste økende tap, selv om banken peker på at de for 2002 ligger under et normalnivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere