RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjenner råtten fiskelukt

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR trekker ut bånnpluggen på fiskeaksjene, og anbefaler salg av både Pan Fish og Fjord Seafood i en fersk gjennomgang. Det er for mye laks i mærene, balansene er for usikre, og man frykter kapitalbehovet
Pan Fish-aksjen falt markant fredag etter at iMarkedet refererte en meget kritisk analyse fra ABG Sundal Collier ( Varsler katastrofe i Pan Fish ).

Nå er Gjensidige NOR Equities ute med en bransjegjennomgang, som er omtrent like dyster.

Riktignok er kursmålet for Pan Fish fem ganger så høyt som det ABG Sundal Collier opererer med, men når det vil si 5 øre mot 1 øre, er det likevel en dyster spådom. Fredag falt Pan Fish fra 25 til 22 øre.

- Fryktelige tall for første kvartal, utsikter og estimater fremover er nedjustert, skriver meglerhuset, som fastslår at Pan Fish vil trenge en emisjon til høsten.

Gjensidige NOR kutter resultatestimatene for Pan Fish, og tror nå på et underskudd på driften på 115 og et underskudd før skatt på 390 millioner for 2003.

Fjord Seafood blir på sin side nedgradert fra hold til selg i den samme bransjegjennomgangen. Her er kursmålet 1 krone, mens aksjen sist er omsatt til 1,55 kroner.

- Risikoen er nå for høy. Lakseprisene vil være lave gjennom hele 2003 og første kvartal 2003. Fjord vil ha brutt lånebetingelser, og et emisjon er absolutt en mulighet, skriver meglerhuset.

For begge aksjene trekkes det frem at den norske biomassen, altså laks i mærene, er mye høyere enn ventet. Dette baseres på tall fra bransjeanalysefirmaet Kontali, som har oppjustert sine anslag kraftig.

Tallene fra Kontali viser at biomassen er 9 prosent høyere enn for ett år siden, mens Gjensidige NOR hadde trodd på et fall på 5 prosent.

Oppsummering Pan Fish:
Anbefaling: Selg
Kursmål: 0,05 krone
Meglerhus: Gjensidige NOR Equities
Dato: 2. juni 2003

Oppsummering Fjord Seafood:
Anbefaling: Selg
Kursmål: 1 krone
Meglerhus: Gjensidige NOR Equities
Dato: 2. juni 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere