Skyteepisoden fant sted innendørs, opplyser politiet i Stockholm. Saken etterforskes som drapsforsøk.

- Det var ved 09-tiden i dag tidlig at politiet fikk en telefon fra en person som hadde hørt skudd. Det viste seg at det var en person som var blitt skutt innendørs ved Norr Mälarstrand. Denne personen er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang, sier talskvinne for politiet i Stockholm, Anna Westberg, til Nettavisen.

- Vi har en pågående innsats hvor vi søker etter én eller flere gjerningspersoner, sier Westberg.

- Er det en kjent advokat som er skutt, Westberg?

- Det er ingenting vi kan kommentere. Så det kan jeg ikke bekrefte, sier hun.

Fredag ettermiddag bekrefter imidlertid politiet i en pressemelding at det er en mann i 50-årene som er skutt.

Westberg sier det er uklart om vitner har sett selve ugjerningen.

- Det er vitner som har hørt skudd, men vi vet ikke hva vitnet har sett, sier hun.

Ukjent skadeomfang

Enkelte svenske medier skriver at personen ble skutt i brystet, mens andre medier skriver at personen ble skutt i hodet.

- Jeg har ingen opplysninger om skadeomfanget, bortsett fra at det er ukjent, sier Westberg til Nettavisen.

Det verserer rykter om at det er en navngitt kjent advokat som er skutt. Nettavisen har vært i kontakt med advokatkontoret til vedkommende, som verken vil avkrefte eller bekrefte noe.

- Vi har dessverre ingen opplysninger om denne saken, sier advokatkontoret.

Det er uklart hvor alvorlig skadd offeret er. Vedkommende er brakt til sykehus, og flere politipatruljer og ambulanser er på plass ved åstedet ved Norr Mälarstrand sentralt i byen.

- Skutt i brystet

Ifølge Expressen ble mannen skutt i brystet og funnet i et trappehus ved boligen sin. Han skal ha vært ved bevissthet da han ble funnet, og avisen melder også at han later til å ha blitt truffet av flere skudd.

Aftonbladet skriver at han skal ha blitt truffet av flere skudd da han var på vei til jobb. Skytingen skjedde idet han hadde aktivert alarmen og låst leiligheten. Han ble truffet i brystet, hodet og magen, ifølge avisens opplysninger.

- Leter etter en en mann

Ifølge Aftonbladets opplysninger ble en mann sett løpende fra stedet til fots. Expressen skriver at politiet leter etter en mann som settes i sammenheng med selve ugjerningen. og at politiet også lette etter en kvinne som de vil bringe inn til avhør. Kvinnen skal ha vært en ansett jurist og er straffedømt.

Fredag formiddag ble en kvinne pågrepet på åstedet, skriver Expressen.

Samtidig skriver Dagens Nyheter at mannen har sagt at han i lengre tid har hatt en trussel rettet mot seg, men at den ikke kobles til hans yrke.

Ifølge politiets innledende teori ble ikke advokaten skutt på grunn av jobben, men politiet etterforsker også et slikt scenario, skriver Expressen.

Hørte smell og rop

En nabo beskriver det som hørtes ut som smell på morgenen og hvordan det etterpå kom rop fra trappeoppgangen.

- Jeg lå på soverommet og etter det hørte jeg smell og noen som ropte «hjelp meg, hjelp meg, jeg er blitt skutt». Etterpå gikk jeg ut i trappeoppgangen og så en veske som lå der, og mye blod, sier en nabo til Aftonbladet.

Ifølge avisen skal mannen ha klart å ta seg ut på gaten etter skytingen.

En kvinne som var på løpetur, fikk øye på ham og ringte nødtelefonen.

- Han lå da på bakken og blødde fra et hull i magen. En annen person holdt foran hullet. Mannen var ved bevissthet og ga viktige opplysninger som siden ble gitt videre til politiet, får Expressen opplyst.

- Vitnet og offeret snakket litt med hverandre. Siden kom politiet og ambulansen, forteller vedkommende videre.

- Det var veldig blodig. Personer som bodde i oppgangen kom ned og fortalte at han var blitt skutt i trappeoppgangen, der det også lå tomhylser, sier avisens kilde.