Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjent skuespiller trekker seg fra Oxfam

Minnie Driver kaller Matt Damon «tonedøv» og «en del av problemet» etter at han satt fyr på sosiale medier med kommentarene sine om seksuell trakassering forrige uke.
Minnie Driver kaller Matt Damon «tonedøv» og «en del av problemet» etter at han satt fyr på sosiale medier med kommentarene sine om seksuell trakassering forrige uke. Foto: REX / Shutterstock / PA photos
Sist oppdatert:
Skuespiller Minnie Driver trekker seg som global ambassadør for den britiske nødhjelpsorganisasjonen Oxfam etter prostitusjonsskandale.

Driver har i årevis vært en av organisasjonens mest kjente ansikter utad, men trekker seg nå som global ambassadør etter avsløringer om bistandsarbeideres sexkjøp i fattige, nødstilte land.

– Jeg er forskrekket over anklagene mot Oxfam International og vurderer på ingen måte å fortsette min støtte til denne organisasjonen eller dens ledere, sier skuespilleren til The Telegraph.

Hun er den første kjendisen som trekker seg fra organisasjonen etter avsløringene.

– Jeg er knust. Knust med tanke på de kvinnene som ble brukt av folk som var sendt dit for å hjelpe dem, og knust over responsen fra organisasjonen, skriver hun på Twitter.

Ifølge britiske aviser kjøpte ansatte i hjelpeorganisasjonen sex av unge haitiere da de var utsendt til jordskjelvkatastrofen i Haiti i 2010. I tillegg anklages hjelpearbeidere for voldtekt og seksuelle overgrep.

Tidligere denne uken gikk Oxfams nestleder Penny Lawren av som følge av anklagene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!