Gå til sidens hovedinnhold

Kjent trønder-regissør lager film om Trond Giske

Filmskaperen Håvard Bustnes lager helaftens dokumentarfilm om Trond Giske etter å ha fulgt ham på nært hold siden metoo-saken.

Til tross for at prosjektet er holdt under radaren, har det vært mange tegn på at filmproduksjonen er godt i gang, skriver Adresseavisen.

Bustnes og hans kamera og mikrofon var synlig til stede under årsmøtet i Trøndelag Ap, der Giske var foreslått som styremedlem, under bryllupet med Haddy Njie i Nidarosdomen og på valgvaken til Trondheim Ap på Royal Garden i september.

– Prosjektet er fortsatt i startfasen og er under utvikling, sier den prisvinnende dokumentarfilmskaperen Bustnes som er en sentral person i det trønderske filmmiljøet.

Les også: Giske-varsler slår tilbake mot Haddy Njie: - Kaller meg en løgner

Målet er en helaftens dokumentarfilm med fokus på hele historien til Giske, fra AUF-perioden fram til i dag. Dermed blir det også en film om metoo.

– Ja, jeg kommer til å gå inn i varslingssaken. Det er umulig ikke å ta det med i en film om Trond Giske, sier han.

Allerede i 1998 spurte Bustnes Giske om han kunne følge ham til han kanskje ble statsminister, men han fikk ikke noe svar. Etter metoo-saken prøvde han igjen og fikk etter hvert positivt svar. Siden har han fulgt Giske og Njie nært og har hatt full kreativ frihet.

Les også: Giske fikk advokatråd: Burde vurdere søksmål mot Ap

Giske selv sier han i utgangspunktet var skeptisk fordi han ikke trives med å slippe folk så tett inn på seg, men at han til slutt sa ja. Han sier Bustnes har full styring, uten betingelser, over prosjektet.

(©NTB)

Les mer

Haddy Njie om Trond Giske: - Han var uutholdelig umoden

Les mer

Trond Giske: - Dramatisk for Arbeiderpartiet

Les mer

Sofie Bakkemyr om Giske-saken: - Det har vært et ekstremt press

Les mer

VG felt i PFU i Giske-saken

Les mer

- Trond Giske vil sende alle i Norge en gedigen ny skatteregning

Les mer

Trond Giske tordnet mot økte bompenger

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?