RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjente adoptivbarn

Stadig flere av Hollywoods mest kjente skuespillere velger å adoptere sine barn.

(SIDE2): Her er et knippe kjente personligheter som har valgt å adopdeter - les hvorfor:

Angelina Jolie er en av verdens mest berømte skuespillere, men hun er kjent for så mye mer også. Hun ble goodwill-ambassadør for FN i 2001, og er svært aktiv når det gjelder flyktninghjelp og humanitær innsats rundt om i verden.

Hun ble for alvor oppmerksom på humanitære kriser da hun spilte inn filmen «Tomb Raider» i Kambodsja.

- Jeg oppdaget ting som skjer i verden... Kambodsja fikk meg til å åpne øynene.

Sterkt påvirket av sine erfaringer fra dette landet, tok hun kontakt med UNHCR for mer informasjon om internasjonale problemområder. Siden den tid har hun besøkt flykningleirer, og skapt oppmerksomhet rundt tilstanden til fattigere strøk og donert penger. Hun har sagt at hun alltid har ønsket å adoptere framfor å få egne barn.

Angelina Jolie og Brad Pitt har adoptivbarna Maddox, Pax and Zahara og deres biologiske datter Shiloh.

Sharon Stone adopterte sitt første barn i 2000, da hun var gift med nyhetsredaktøren Phil Bronstein. Sønnen hennes heter Roan. I 2005 adopterte hun enda en gutt ved navn Laird Vaugh. Skuespilleren insisterer på at adoptivforeldre har en dypere kontakt med sine barn enn biologiske mødre og fedre.

- Roan vet allerede at han er adoptert og Laird skal få vite det så fort han er i stand til å forstå det. Jeg har en rekke venner som også har adoptert, sa Stone til Contactmusic i fjor.

Diana Keaton adopterte datteren Dexter i 1996 og fem år senere ble hun mamma igjen til sønnen Duke. Skuespillerinnen adopterte datteren da hun var 50 år.

- Å få barn er mye viktigere enn alt annet jeg har gjort, sier Keaton, ifølge Hellomagazine.

Madonna adopterte for kort tid siden David Banda fra Malawi. Superstjernen uttalte om adopsjonen at det handlet om å «redde et liv».

Calista Flockhart , mest kjent fra TV-serien Ally McBeal, adopterte Liam i 2001. Hun tok også en pause fra skuespillekarrieren for å være mor på heltid. Hun sier hun vil få barn naturlig en dag, men hennes første prioritet var å gi et hjem til et barn som virkelig trengte det.

Michelle Pfeiffer skal ha gitt opp håpet om å starte en familie etter bruddet med Val Kilmer og John Malkovich. Men så fant hun ut at hun kunne fortsette familiebiten på egenhånd. Hun adopterte datteren Claudia Rose i 1993. Ikke lenge etterpå møtte hun David E Kelly, som ble hennes ektemann og far til Claudias lillebror, Jack Henry.

Nicole Kidman og hennes tidligere ektemann Tom Cruise adopterte Isabella i 1993. To år senere adopterte de sønnen Conor. Skuespillerinnen har sagt at det er noe magisk ved at hun har endt opp med barna og de med henne. Tom Cruise og Kidman var gift i 11 år.

Ozzy og Sharon Osbourne I 2002 avslørte Sharon at hun hadde adoptert en tenåringssønn. Han ble adoptert etter at moren hans døde av tykktarmskreft. Robert Marcato hadde vært en venn av datteren til Ousborne-paret i flere år, og Sharon ble rørt over at hans mor døde av den samme sykdommen som hun har kjempet mot, skriver asoption.com.

Jane Fonda har datteren Vanessa Vadim sammen med Roger Vadim, sønnen Troy Garity sammen med Tom Hayden. Tom Hayden og Jane Fonda har også adoptivdatteren Mary sammen.

Donna Jean Miller, bedre kjent som Donna Mills, adopterte datteren Chloe i 1995.

Andre kjendiser som har valgt å adoptere er blant andre: Stephen Spielberg, Mia Farrow, Hugh Jackman og Donna Mills, ifølge adoption.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere