Mandag ble en mann i 40-årene pågrepet og siktet for drapet på Vegard Bjerck, som ble funnet knivstukket og drept i et garasjeanlegg på Skøyen i Oslo i desember i fjor.

For Bjercks samboer har tiden etter drapet vært vanskelig, forteller hennes bistandsadvokat, Anne Kristine Bohinen, til Nettavisen.

- Dette rammet henne som lyn fra klar himmel. Når det skjer sånne grusomme ting, når du skulle ha en fremtid med din kjære, så har hun ikke forstått noe som helst av dette, sier Bohinen.

Les også: - Datteren gir ham alibi
Les også: - Skrapemerker er motivet

- Hadde ikke fiender
De to bodde sammen på Skøyen, i samme borettslag som mannen som nå er siktet for drapet. Men de kjente ham ikke, ifølge advokaten.

- Det var ikke noe utover naboskap, det var ikke noe personlig vennskap, sier Bohinen til Nettavisen.

Hun forteller at hennes klient ikke har kunnet forstå hvorfor noen har gjort noe så grusomt.

- Avdøde var jo en mann med normal vandel og uten fiender, slik hun oppfattet det. Det har jo vært helt uforståelig, sier bistandsadvokaten.

Bohinen sier det er en lettelse for de pårørende at det nå har skjedd en utvikling i saken.

- Når noe sånt rammer som lyn fra klar himmel, så lager man seg mange teorier, men det blir jo ren fantasi. Derfor blir det veldig viktig for de etterlatte å få en oppklaring, for man vil stille seg mange spørsmål som man ikke får svar på. I tillegg til den tragedien som rammer, går man der i uvisse, sier Bohinen.

- Er din klient lettet over at noen nå er pågrepet for drapet?

- Du kan kalle det en lettelse, men jeg vil understreke at det gir håp om en rask oppklaring. Men vi har ingen formening om det er riktig person eller ikke, presiserer hun.

- Følger det med stor interesse
Bohinen sier at hennes klient lenge har ventet på informasjon fra politiet.

- Min klient har gått veldig lenge og ventet på informasjon. Hun har vært litt oppgitt i den senere tid, før vi fikk den siste informasjonen. Så det er klart at denne pågripelsen og oppfølgingen hva som skjer videre, det er noe vi følger med stor interesse, sier advokaten.

- Skrapemerker som motiv
Onsdag ble det kjent en bagatellmessig krangel kan ha vært motivet for drapet.

Les egen sak: - Politiet mener skrapemerker er motivet

- Jeg kan bekrefte at politiet mener at det er skrapemerker på en bil som er motivet for drapet, sa siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe, til VG Nett.

Det er uklart hvilken bil som er påført skadene.

Bohinen sier til Nettavisen at hun ikke er informert om det mulige motivet.

- Vi har ikke innsyn i hva som er motivet, så jeg synes det er veldig vanskelig å kommentere det. Vi er bare orientert om pågripelsen og at det er skjellig grunn til mistanke. Av etterforskningsmessige taktiske hensyn, holder politiet kortene tett til brystet, sier hun.

Fremstilles for fengsling
Bohinen regner med at de vil få mer informasjon når siktede blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag.

- Nå bare avventer vi ny informasjon fra politiet i samband med fengslingen, sier hun.