RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjente regissører danner nytt selskap

Sist oppdatert:
Kun to uker etter at Kraftwerk avviklet seg selv, starter to av regissørene opp et nytt produksjonsselskap for reklamefilm.

De fem eierne bak Kraftwerk Productions bestemte seg for to uker siden for å legge ned virksomheten, etter en lang rekke prisvinnende reklamefilmproduksjoner og flere år som ett av de beste produksjonsselskapene i Norge.

- Vi legger ikke ned på grunn av dårlige tider. Nei, vi er ikke uvenner, men vi vil forskjellige ting. Det er bedre å unngå å bli uvenner, uttalte produsent Guri Neby til Propagnda etter at avviklingen ble kjent.

Nå starter to av selskapets regissører, Ubbe Haavind og Steinar Borge, et nytt selskap for produksjon av reklamefilm, som får navnet Trøbbel. Med seg får de produsent Cathrine Instebø og regiassistent Thomas Lunde.

- Jeg jobber i Kraftwerk ut denne uken, jeg og Cathrine begynner fra 1/12. Ubbe, som var en av eierne i Kraftwerk, kommer senere, sier Borge til Propaganda.

- Jeg og Ubbe har snakket om å gjøre dette en stund. Jeg ville gjøre noe som hadde mer fokus på det jeg holdt på med, som er reklamefilmproduksjon, utdyper Borge.

De fire starter fra scratch, men håper og tror at de får inn sin første kunde allerede i løpet av denne uken.

- Produksjonsselskap har ingen faste kunder, men vi har god kontakt med kreative som vi har jobbet med og håper de vil komme med produksjoner til oss. Vi har fått noen henvendelser allerede og går alt etter planen drar vi ned til Sør-Afrika i begynnelsen av januar og den første filmen er ferdig i slutten av januar, sier Borge videre.

Ubbe Haavind var en av gründerne i Kraftwerk og har en lang rekke produksjoner på samvittigheten. Cathrine Instebø utdanning i kommunikasjon og produksjon fra USA og har jobbet i Brennpunkt i NRK og som produsent/produksjonsleder i Kraftwerk de siste årene.

Steinar Borge kom inn som fersk regissør for to og et halvt år siden. Før det hadde han jobbet som tekstforfatter i JBR og New Deal og som kreativ leder i Bates Singapore.

- Jeg har fått noen tilbud fra ulike byråer om jeg ikke vil begynne å jobbe som kreativ leder eller tekstforfatter de siste to årene, men trives godt med å drive med dette. Jeg jobber tett sammen med de kreative teamene og mener jeg har minst like mye å gi med å jobbe med film, avslutter Borge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere