*Nettavisen* Nyheter.

Kjerringråd mot sommerplager

Honning på skrubbsår og ketsjup på den solbrente huden er bare noen av rådene.

(SIDE2): I den lille og hendige pocketboka «Kjerringråd - bli kvitt sommerplagene» får du råd mot hudplager, flåttbitt, reisesyke og problemer i hagen.

Her er det samlet sammen råd fra hele Norge fra folk som mener at for eksempel urin hjelper for soleksem(!) Bokas forfatter, Miriam Wicklund, presiseres at rådene må følges på eget ansvar.

Her er et knippe kjerringråd for deg som liker å være på stranda:

SOLEKSEM

Grønnsåpe: En mor forteller at hennes 13 år gamle datter hadde vært plaget av soleksem hele livet inntil hun fikk dette kjerringrådet: Smør inn med 2/3 ren grønnsåpe blandet med 1/3 vann. Kløen forsvant over natten og soleksemen har uteblitt. La grønnsåpeblandingen tørke på huden før krem med solfaktor påføres.

Hvetekim: Bland 1-2 spiseskjeer hvetekim i et glass vann og drikk. Gjør du dette hver dag i 1-2 måneder før solsesongen, kan du bli kvitt soleksem, mener en kvinne som har prøvd dette med hell.

Advarsel: Vær oppmerksom på eventuelle andre hudreaksjoner. Prøv deg først forsiktig fram på et lite hudparti så du er sikker på at du tåler behandlingen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

SOLBRENTHET

Tomatketsjup: Ettersom både eddik, tomat og sukker virker gunstig på sår hud er tomatketsjup nærmest ideell for lindring av solbrenthet. Ta den gjerne rett fra kjøleskapet og smør på huden. La den sitte på en stund.

Varmt vann: Ved lettere forbrenninger kan det lindre å ta en rask varm dusj. Vannet skal være så varmt at det svir litt i huden men ikke for all del ikke så varmt at du brenner deg ytterligere. Rådet har jeg fått av en homeopat som forklarer det med det homøpatiske prinsippet om at likt kurerer likt. Rådet kan forsøkes ved førstegangsforbrenninger (når huden er rød og sår, men uten blemmer)

Rømme: Bruk gjerne rømme som er blitt for gammel til å spise på rød og sviende hud.

BRENNMANET

Fløte: En gutt fikk en tråd fra en brennmanet i øyet under en svømmetur. Han hadde store smerter inntil fløte ble helt på øyet. Ubehaget forsvant momentant, til guttens og morens store forbauselse.

Glassmanet: Glassmaneten inneholder et stoff som nøytraliserer svien. Klask maneten rett på huden og smertene gir seg etter få sekunder. Kvinnen som ga meg rådet har selv brukt det med hell flere ganger.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.