Gå til sidens hovedinnhold

– Kjerstis Glasmagasin

Bydelen har fått sin egen bruktbutikk. – Gjenbruk er jo veldig i vinden, sier Frivillighetssentral-leder Kjersti Vasli.

GREFSEN: Birger W. Høgnes klipper snoren inn til det nye skattkammeret på Frivillighetssentralen i Glads vei 47.

- Dette er bydelens egen bruktbutikk. Det vil vi gjerne ha litt blest om. Vi ligger jo litt bortgjemt, men vi vil at flere skal få vite at vi har fått en flott gjenbruksbutikk i bydelen vår, kvitrer Kjersti Vasli.

«Glasmagasinet til Kjersti», kunne vi kalt dette, smiler Høgnes.

Det er hennes fortjeneste at vi har fått til dette. Når Kjersti vil, så får vi det til, sier han.

Drømte om butikk

Høgnes er en av 47 frivillige tilknyttet sentralen. I 15 år har han kjørt varer til eldre i området, klippet gress og pusset vinduer. I det siste har han vært med å snekre hyller. Fra vegg til tak i det store rommet finner man alt fra glass og servise, til spill og klær.

- Jeg gikk og siklet på dette rommet lenge. Det var et lager for et antikvariat, men så ligger det jo «midt inni» Frivillighetssentralen, forteller Vasli.

Så da de gamle bøkene flyttet ut, og etter avtale med Grefsen kirke som eier lokalene, kunne drømmen realiseres, med offisiell åpning på tirsdag.

- Vi får inn så mye flott. Det vi har utstilt her er bare en liten del av alle tingene vi har på lager, sier Vasli.

Bruktbutikken holder åpent mandag til fredag fra 9 til 16, og av og til også senere.

- Men da er det lurt å ringe og høre om vi er her, sier Vasli.

Alle aldere

Sentralen er et populært sted, med eget bibliotek og datakurs i tillegg til alle tjenestene som gjøres ute hos beboerne. I hjertet av sentralen sitter flittige damer og syr. Gjenbruksengasjementet startet der inne med sying av handlenett.

- Men det er ikke bare eldre mennesker her. Vi har folk innom som er mellom 14 og 90. Nå er det en gjeng med 14-årige jenter som er her fast og syr om gamle klær, og de blir riktig så flotte! sier Vasli.

Også i bruktbutikken er det noe for de unge.

Det er mye stilige klær, som igjen er veldig trendy. Også har vi fine vesker. For en 14-åring er det jo glimrende å få kjøpt en stilig veske til 30 kroner.

Mannekeng

Da representerer Ruth Heggebø den andre enden av aldersskalaen. Inne i klesavdelingen har også hun funnet seg til rette.

- Det er veldig mye pent her! sier Grefsen-kvinnen, og avslører at hun en gang var mannekeng i Paris, da hun jobbet som sekretær i Nato.

Nå har hun funnet seg en pelskåpe av mink.

- Men så nydelig den var da Ruth, sier Kjersti. Fikk du en pris på den?

- Nei, jeg skulle spørre deg, smiler Heggebø.

Og vips, så har Vasli funnet en matchende minkhatt, til Heggebøs begeistring. Det er ikke den ting skattekammeret på Grefsen ikke rommer.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis