Gå til sidens hovedinnhold

Kjetil Andre Aamodt inspirerte fremtidens gründere

Med kjendiser som foredragsholdere og flotte premier lokker Nordstrand videregående det beste ut av fremtidens gründere.

NORDSTRAND: – Det er alltid gøy å komme tilbake til Nordstrand der jeg slet meg gjennom noen år på 80-tallet, sa Kjetil André Aamodt da han holdt foredrag for elevene på gründercampen på Nordstrand videregående skole i forrige uke.

I foredraget fortalte han om hva som motiverte han til å jobbe knallhardt og bli tidenes mestvinnende alpinistene, selv om han i mer enn 3000 døgn har delt dobbeltseng med andre menn:

– De fleste av dem med Lasse Kjus som er hundre kilo og ikke lukter spesielt godt.

God holdninger

Aamodt snakket om hvordan suksessen til alpinlandslaget bygget på holdninger og verdiene og en tilsidesatt jantelov.

– Hvis man tar den letteste veien kan man ikke ha så store ambisjoner. Talent handler om den viljen man har til å ta ut potensialet gjennom gode holdninger og verdier og hardt arbeid.

Berlin-tur som motivasjon

Elevene skulle på vegne av Air Berlin og det tyske turistkontoret fremme Berlin som reisemål.

– Vi vil fokusere på den delen av Berlin som ikke bare har med historie, Berlinmuren og museer å gjøre. Vi vil fokusere på at Berlin er en fin by også for ungdom, sier Jon Arne Høgset, Petter Nyhus og André Stikbakke.

Gjennom gruppearbeid, ideer, forretningsplaner og en presentasjon skal elevene vinner juryens gunst. Premien for vinnerlaget er en tur til Berlin.

– Det gir litt mer motivasjon til å jobbe bra enn en pose twist som det bruker å være, sier Jon Arne Høgset.

App

Ni lag ble valgt ut til å presentere ideene sine under finalen fredag.

Et lag fra vg2 gikk helt til topps. Ideen deres var en app til smarttelefoner hvor man kan velge mellom åtte ulike livsstilskategorier for eksempel «luxury» eller «goth». Ved å velge en kategori får man tips til ting å gjøre i Berlin som passer til den livsstilen man har valgt.

– Vi har et genialt og nyskapende produkt, og at det er unikt siden det tar for seg ulike livsstiler, og på den måten får fokus på multikulturelle Berlin, sier vinnerne.

Reklame

Sjekk hva mobilselskapet har gjort med prisene