*Nettavisen* Nyheter.

Kjetil Rolness: - Kjønnssegregering er på frammarsj i Sverige

Burkini er en muslimsk badedrakt som dekker hele kroppen untatt ansikt, hender og føtter. Foto: Anoek De Groot (AFP)

Kjetil Rolness ønsker debatt rundt svenskenes salg av burkini.

04.08.15 14:38

Ved svenske Storsjöbadet i Østersund i Sverige startet de i sommer salget av et alternativt til badredrakt, nemlig burkini. En burkini er et heldekkende plagg som kan brukes for å bade i, uten å vise frem for mye hud.

Artist og samfunnsdebattant, Kjetil Rolness, har bitt seg merke i den nye bademoten i Sverige og skriver følgende i et innlegg på Facebook.

- Det er ingen spøk

«Svensk bademote sommeren 2015: BURKINI. Nei, der er ingen spøk. Ingen spøker med sånt i Svea. Dette er et integreringstiltak. Drakten kom i salg hos Storsjöbadet i Östersund for et par uker siden. Andre badehus har begynt med atskilte åpningstider for menn og kvinner. Kjønnssegrering er altså på frammars i et moderne land som er besatt av "jämställdhet" og kritikk av tradisjonelle kjønnsnormer.»

Les også: - Kan ikke tvinge folk til å bruke ordet «hen»

Videre i innlegget henviser han til den «svenske synden».

«Denne nasjonen var på 60- og 70-tallet verdensberømt for «den svenske synden», en frigjorthet og naturlighet fremmet av den samme venstresiden som nå krever respekt for at muslimske kvinner må kunne ferdes - og bade - offentlig uten å bli gjenstand for det mannlige blikk.»


Innlegget hadde allerede tirsdag morgen en rekke delinger og kommentarer.

Vil at alle skal kunne bade

Debatten rundt burkinien har rast i Sverige de siste ukene. Malin Bystedt, fungerende sjef ved Storsjöbadet forteller hvorfor de tok inn burkinien i sin butikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Burkinien tilbys ved det svenske badeanlegget for å unngå at muslimske kvinner bader med vanlige klær. Foto: Anoek De Groot (AFP)

- Vi har en etterspørsel. Det er mange innvandrerkvinner som vil bade her og jeg synes de skal ha den valgmuligheten, sier hun til svenske LTZ.

Hygiene blir også dratt frem som en årsak til hvorfor burkinien skal tilbys. Den er laget av samme materiale som en badedrakt. Badeanlegget ønsker ikke at gjestene skal bade i vanlige klær, av hygieneårsaker.

Bystedt ønsker ikke å gå inn i debatten rundt burkinien.

- For oss handler det om at alle skal få muligheten til å bade, sier hun til svenske Öp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag