*Nettavisen* Nyheter.

Kjetil Wæhler forlenger med Vålerenga

VALLHALL (vif.no): Midtstopperen Kjetil Wæhler (31) signerte lørdag en ny kontrakt med Vålerenga, som binder han til klubben ut 2011-sesongen. – Vi har fått en av Norges beste midtstoppere på en langtidskontrakt og er meget fornøyde, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

Den siste tiden, og spesielt i sommeren 2007, var det mye spekulasjoner rundt Wæhlers fotballfremtid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kasper Wikestad / Digitalsport)

- At vi nå har fått Wæhler på en langtidskontrakt burde stoppe de spekulasjonene. Vi har fått signert en av de klart beste midtstopperne i Norge på en langtidskontrakt og det ser ut som Kjetil ønsker å avslutte karrieren sin i Vålerenga nå, sier Aalbu til vif.no.

Aalbu mener at spekulasjonene har vært noe klubben har klart å leve med, selv om det kanskje var litt spesielt i sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Når vi sleit som vi gjorde i fjor sommer var det klart spekulasjonene forstyrret litt. Kjetil snuser på en landslagsplass hver gang han er skadefri og han har vært meget god for Vålerenga. Vi som klubb har ingen mål om å forsterke våre egne konkurrenter, og det ville vært håpløst av oss å selge Kjetil til en konkurrent, sier han.

- Det er også viktig for oss å knytte oss over lengre tid til spillere vi er fornøyde med. Det gir en trygghet i framtiden at vi har flere på langtidskontrakter, så vi ikke alltid må stresse med kontrakter som nærmer seg utløp.

Bærebjelke
Wæhler kom til Vålerenga foran 2003-sesongen, etter et mislykket proffopphold i engelske Wimbledon og ett år i Moss.

- Kjetil er en meget seriøs fotballspiller som går på hver trening for å bli en bedre fotballspiller. Han har mye erfaring og mye å lære bort til unggutta i det å være seriøs i det man foretar seg som fotballspiller.

- Han skal være en av bærebjelkene i laget vårt og det er viktig å ha litt kontinuitet på et fotballag, uansett om det er i administrasjonen eller i og rundt laget. Vi har mange nye trenere nå, men det har satt seg godt. Vi må også huske at det er en dynamikk i det å drive et fotballag, men det er viktig vi har en stamme vi kan se igjen, og da er vi veldig glade for at Kjetil har forlenget med oss nå, avslutter Aalbu.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag