RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjip, liten prins

Sist oppdatert:
Prinsen fra Persia imponerer ikke i «Prince of Persia: Revelations» på PSP.

(Spillmagasinet): Er det et spill det er populært å hate, så er det «Prince of Persia: Warrior Within». Det andre kapitlet i den moderne «Prince of Persia»-triologien fikk passet påskrevet da det ble lansert før jul i fjor.

Guide: Alle spillene til PSP.

Folk mente at prinsens tøffe ytre, røffe språk og utviklernes sans for hardrock ødela det som etter forgjengeren å dømme skulle bli et kanonspill.

Vi derimot, vi likte det. Men det er ikke til å stikke under en stol at «Warrior Within» er hakket dårligere enn både «Sands of Time» og «The Two Thrones». Hvorfor Ubisoft ikke heller konverterte et av de to spillene til PSP er et lite mysterium.

Dårlig kamera

Men det spørs om det hadde hjulpet. For «Prince of Persia: Revelations», som er en utvidet utgave av «Warrior Within», sliter med problemer som ikke er tilstede i originalen på de andre plattformene. Det aller verste er kameraet.

Siden PSP ikke har to analoge styrespaker, finnes det ingen lett måte å styre kameraet på. Du benytter L-knappen sammen med styreskiven for å rotere kameraet, noe som tar altfor lang tid.

Spesielt lider kampene og krevende akrobatiske oppgaver. Fiendene angriper fra vinkler du ikke kan se og du har ikke tid til og stoppe opp og snu på kameraet når du løper bortover en vegg og lurer på når du skal hoppe.

Frustrende

Resultatet er en rekke omstarter. Forutsatt at du har mer sand, kan du spole tilbake til et trygt sted, ellers må du begynne fra forrige lagringspunkt.

Ofte er det altfor langt tilbake og du må spille svære partier på nytt. De hyppige (og lange) lastepausene hjelper ikke akkurat på humøret, «Prince of Persia Revelations» er innimellom enormt frustrerende.

Kjedelige kamper

De mange omgivelsene du utforsker sammen med prinsen, er godt designet, pene å se på og fulle av underholdende akrobatiske oppgaver.

For å komme deg videre må du løpe oppover og bortover vegger, benytte svingstenger, balansere på smale planker og mye mer. Det er disse bitene som er morsomst og spillets høydepunkter. Kampene, som det dessverre er altfor mange av, er kjedelige.

Som «The Two Thrones» lider «Revelations» av at kampene i PS2-klassikeren «God of War» er mye heftigere. Når du i tillegg kan (og ofte må) benytte samme taktikk for og bekjempe fiendene, sier det seg selv at feidene fort blir ensformige og kjedelige.

Hører hjemme i glemmeboka

En håpløs teknisk bit ødelegger et ellers godt spill. Vi krysser fingrene for at det neste «Prince of Persia» på PSP blir bedre og fører «Revelations» opp i den store glemmeboka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere