*Nettavisen* Nyheter.

Kjolen oppkalt etter mormor

Foto: Linn Sollied Madsen (Side2)

Charlotte Thorstvedt har hentet inspirasjon fra venner og familie til sin nye kolleksjon.

22.04.10 07:25

(SIDE2:) Onsdag ettermiddag var det klart for lanseringen av Charlotte Thorstvedts egendesignede kolleksjon for BikBok.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Her er det nemlig ikke snakk om å bare låne ut sitt kjente navn, Charlotte har vært med i utformingen av klærne fra første sekund. Ivrig forteller hun om prosessen med moodboards, fargepaletter og kolleksjonens helhet.

Tegnet mye
- Det er kjempeviktig for meg at det faktisk er meg som har designet disse klærne. Da jeg var yngre tegnet jeg mye klær, så selv om designprosessen er helt ny for meg, var det noe jeg fort fant meg til rette i, sier hun til Side2.

- Jeg har tatt alle sjefsavgjørelsene og står inne for hvert eneste plagg. Dette er klær jeg selv har lyst å gå med, sier hun og forteller at det ikke helt hadde gått opp for henne hva hun hadde vært med på før tidligere på dagen.

- Noen spurte meg hva jeg drev med, og jeg kunne si «Jepp, jeg er designer». Det var en herlig følelse, sier hun.

Hjemlig inspirasjon
Kolleksjonen består av 11 plagg i alt, seks kjoler, to T-skjorter, en playsuit, ett skjørt og én genser. Charlotte forteller at hun har hentet inspirasjon både fra sin egen stil, filmer og musikk hun liker, og fra venner og familie.

Les mer: Se Charlottes fotoshoot

- Jeg har oppkalt alle plaggene etter mine venninner og familiemedlemmer. Både mor, bror og mormor har fått et klesplagg med sitt navn på, ler hun. En av hennes personlige favoritter er kjolen hun selv har på, den blekrosa med sorte prikker og stor sløyfe, og den heter Ingrid, akkurat som Charlottes mormor.

Fan av mintgrønt
En annen av designerspirens favoritter er en mintgrønn chiffonkjole.

- Jeg elsker mintgrønt for tiden, og den kjolen er sp fin og luftig og sommerlig. Jeg er også glad i T-skjorta med vampyrkaninen. Det er et motiv jeg har drodlet i mange år, så jeg tenkte vi like så godt kunne bruke det i kolleksjonen, forteller hun.

Det er andre gang BikBok inviterer en kjendis til å designe en kolleksjon for dem. I fjor var det Jenny Skavland som satte seg ved tegnebrettet.

Les mer: - Det bor en punker i meg

Og Jenny var selvsagt til stede på Charlottes store dag.

Stafettpinne
- Jeg burde egentlig hatt med meg en stafettpinne, spøker hun og legger til at hun liker den nye kolleksjonen svært godt.

- Jeg og Charlotte har jo designet til to svært forskjellige sesonger da, så da blir det jo ikke helt det samme, smiler hun.

Charlotte Thorstvedt synes det er vanskelig å peke på hva forskjellene mellom de to kolleksjonene består i.

- Jennys kolleksjon reflekterte hennes personlighet veldig godt, mens min reflekterer meg. Jeg er veldig glad i detaljer, så er her det mye sløyfer, kjettinger, print og mønster, sier hun.

Spesielle klær
- Jeg vil at hvert plagg skal være noe spesielt, ikke et kjedelig basisplagg. Mine klær skal være det plagget du bygger resten av antrekket rundt, sier hun og legger til at den beste dagen å skaffe seg et Charlotte Thorstvedt-plagg er akkurat i dag.

- Det er ingen bedre anledning enn akkurat nå, ler hun.

Se bilder fra lanseringen her:

3182

Se bilder av kolleksjonen her:

3167

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.