RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjolene du aldri får råd til

HAUTE COUTURE: Spesielt og særdeles vakkert. Haute couture er en fryd for øye - ta en titt på Christan Lacriox og Christian Diors kolleksjoner denne sesongen.
HAUTE COUTURE: Spesielt og særdeles vakkert. Haute couture er en fryd for øye - ta en titt på Christan Lacriox og Christian Diors kolleksjoner denne sesongen. (Scanpix)
Haute couture er spesialdesign - overdådig og vakkert utført. Se bilder her!

(SIDE2): Valentino, Dior og Christian Lacroix har laget det i årevis. Haute couture-moteuken er i gang og kreasjonene her er de som setter standarden i det kommende moteåret. Men det blir ikke kopiert på samme vis som en prêt-à-porter-visning, klærne er eksklusive på alle måter. En fryd for øyet, men kun forbeholdt de aller rikeste.

Se bilder nederst i saken!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Valentino
I fotsporene til legendariske Valentino følger den unge designeren Alessandra Facchinetti som har fått i oppdrag å lage den første haute couture kolleksjon uten storheten selv ved sin side. Uttrykket er langt mer futuristisk enn tidligere, større og rundere silhuetter og designerens lek med chiffon har gitt et mykere preg på Valetinos klassiske kjoler og drakter. Med all respekt for mannen bak designermerket har hun klart å sette sitt eget særpreg på kolleksjonen.

Chanel
Karl Lagerfeld har omfavnet volum for sesongen, volum mikset med korte skjørt og smale bukser. Skulderputer, vide caper og volumiske detaljer på Chanels klassiske drakter gjør kolleksjonen til en drøm. Grått, svart og monochrome er fargene med et innslag av dus lilla her og der.

Christian Lacroix
Ingen er så leken og historisk som Christian Lacroix i sin design. Overdådige kjoler, miksing av farger og mønster utenom det vanlige og en deilig paljett av farger. Lacroixs tilbehør er masker og hatter som dekker ansiktet, stor hårpynt med glitrende stener og fjær - alt med noe dystert og veldig vakkert over seg.

Christian Dior
John Galliano har latt seg inspirere av blant andre den franske førstedamen Carla Bruni-Sarkozy, som jo har valgt Dior ved en rekke anledninger, denne haute couture sesongen. Klassisk og vakkert med 50-talls vibber der kvinnes innsnevrede liv igjen er hovedverket med en snev av fetisj. Det vil jo knapt nok være Galliano uten nettopp det. Roligere ensfargede antrekk denne gangen, svart, hvitt og grått er hovedfargene.

449

LES MER OM MOTE HER!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kilde: style.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere