Gå til sidens hovedinnhold

Kjøll-råd til 3000 kroner per time

- En normal gjennomsnittspris hos oss, svarer Geelmuyden Kiese.

Statens tidligere representant i Aker Holding, Berit Kjøll, håper staten vil dekke alle hennes utgifter i den anledning.

Den juridiske bistanden til Kjøll kostet 500.000, pluss moms, og dekkes av staten.

I tillegg kommer den mye omtalte regningen fra Geelmuyden Kiese (GK) på 740.000 kroner, som ingen føler noe eierskap til - ennå.

Regnestykket til Aftenposten viser at GK tok 3.000 kroner per time - eller 50 kroner minuttet for å bistå Kjøll.

Eksklusiv moms, tilsvarer det cirka 2.400 kroner, hvilket GK ikke synes er urimelig.

- Normalt
- Timeprisene våre varierer fra 950 kroner per /time til 3.500 kroner per time, eksklusiv moms. En snittpris på 2.400 kroner per time er normalt i denne typen oppdrag, sier daglig leder hos GK, Stein Jacob Frisch, til Nettavisen.

Han vet ikke når fakturaen har forfall:

- Regnskapsavdelingen vår er på ferie, så jeg må komme tilbake til deg når det gjelder forfallsdato, sier Frisch - som ikke synes det er riktig å uttale seg offentlig om hvilke vurderinger som var mer eller mindre krevende i prosessen.

Rask avklaring
Nærings- og handelsdepartementet (NHD) ønsker en rask avklaring på saken:

- Det var hennes valg å bruke medierådgivere, så hun er ikke lovet at staten skal dekke slike utgifter. Hun fikk klarsignal for å få dekket juridisk bistand, for det var rimelig i forhold til situasjonen. Men vi skal avklare denne saken raskt, sa næringsminister Sylvia Brustad til Nettavisen torsdag.

Nettavisen får bekreftet at Kjøll hadde et møte med departementsråden onsdag - men NHD er taus om innholdet i møtet.

- Har Kjøll personlig hyret inn GK?
Da Nettavisen tok kontakt med Kjøll i april i år for å få svar i Aker-saken, henviste Kjøll på sin mobilsvarer til Stein Jacob Frisch i GK.

Han oppga deretter en hotmail-adresse med Kjølls navn, som GK besvarte på vegne av henne. Nettavisen stilte Kjøll/Frisch følgende spørsmål i en mail, datert 22. april:

- Hvorfor vil hun ikke svare på spørsmål selv? Har Kjøll personlig hyret inn GK til å bistå så lenge Aker-saken ruller?

Det første spørsmålet besvarte Frisch muntlig med at Kjøll fikk mange henvendelser, mens det andre spørsmålet fortsatt henger i luften.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Kjøll.

Kommentarer til denne saken