*Nettavisen* Nyheter.

Kjøper av spøkelseshus tapte rettssak

Vinstra (NTB): Nord-Gudbrandsdal tingrett har ikke funnet bevis for at det fulgte med spøkelser på kjøpet da en mann kjøpte en bolig på Vinstra i Oppland. Han får verken prisavslag eller kjøpet hevet.

20.03.12 17:41

Saken dreier seg om en person som kjøpte et hus på Vinstra. Etter kjøpet fikk han kjennskap til påstander om at det spøkte i huset. Han ønsket dermed å heve kjøpet og betalte ikke beløpet han var bundet til gjennom budet.

Han ble dermed saksøkt av boligselgeren. Nord-Gudbrandsdal tingrett har nå tatt stilling til saken. Retten konkluderer med at det ikke finnes bevis for at det spøker i huset, skriver avisen Gudbrandsdølen Dagningen

- Retten kan ikke se at det er ført tilstrekkelig bevis for mangler ved eiendommen - verken når det gjelder mystiske hendelser eller vann- og avløpsanlegg, og kjøper kan derfor ikke heve avtalen eller kreve prisavslag, heter det i dommen.

Retten gjør for ordens skyld oppmerksom på at det i utgangspunktet ikke kan være opplysningsplikt for en mulig omstendighet som det ikke er allmenn aksept for at kan eksistere i det hele tatt.

- Noen tror på spøkelser - andre ikke, skriver retten i dommen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.