Gå til sidens hovedinnhold

Kjøper køyeseng til Jens

Staten kjøper ikke inn Arne Jacobsen-stoler til statsministerens nye bolig, men en køyeseng fra Ikea. Se lista her.

De fleste huske kanskje diskusjonen som oppsto da Dagbladet framstilte stasministerfrua Ingrid Schulerud som en åndssnobb.

- Åtte av ti hjem jeg besøker har Arne Jacobsen-stoler, Alessi-kanner og PH-lamper, sa Schulerud som mente design nærmest var blitt mote, sa Schulerud i et intervju.

Beroliger Schulerud
Schulerud mente at hun ble feilsitert. I så fall vil hun bli beroliget når hun ser inventarlista til den nye statsministerboligen. Statsbygg holder nemlig på å bygge ny statsministerbolig i det som faktisk heter Inkognitogaten i Oslo. I den forbindelsen har statsbygg sendt ut en pressemelding med en oversikt over hva de statsansatte har handlet inn av inventar.

Her har Statsbygg snobbet ned med en rekke møbler fra Ikea. Blant annet har de kjøpt inn en Tromsø Ikea køyeseng, en Ikea Ivar hyllekombinasjon og en Ikea Karlstad tre-seter sofa.

Se hele lista her (ekstern link)

Inkognitogaten skal brukes av statsministere i forskjellige aldere og ulike familiefaser.

- Interiørene i huset vil fremstå som moderne, lyse og nordiske, med klare assosiasjoner til den norske naturen, med sine kontraster av lys/skygge, glatt/ru, heter det i pressemeldingen fra Statsbygg.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus