Kjøper Playstation 3 til studentene

Universitetet i Bergen shopper i disse dager inn fem PS3 maskiner. Gjett hvorfor.

10.04.07 11:19

(iBergen.no) Fikk du en plutselig lyst til å melde deg opp til et fag på universitetet, kan du kanskje bruke noen sekunder til å tenke deg om. I alle fall om det var basert på tittelen i denne saken. For det blir ikke «Fifa 07» eller «Fight Night» på forelesningene - maskinen er nemlig mer enn en ren underholdningsboks.

- Prosessoren er nesten like rask, og dessuten mye billigere, enn den kraftigste supermaskinen ved UiB. I tillegg vil parallellteknologien som brukes i PS3 bli vanlig i datamaskiner i framtiden, og den er derfor et viktig bidrag til undervisningen, sier Fredrik Manne til universitetets nettavis På Høyden.

Kraften av prosessoren i PS3-maskinen er så pass at UiB vil få sin kraftigste supermaskin ved en sammenkobling av de fem nye maskinene som skal kjøpes inn.

Maskinene vil i første omgang vil bli brukt av masterstudenter til å løse regneoppgaver, men det kan bli aktuelt å øke bruken etter hvert. Så spørs det om ikke maskinene også går seg varm på professorenes kontorer på kveldstid...

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag