Gå til sidens hovedinnhold

Kjøpte ferieperle til halv pris

11 bygninger, egen strandlinje på 280 meter ved Oslofjorden, og bare en snau times kjøring fra hovedstaden ... og så til halv pris! De fire Oslo-familiene er strålende fornøyd og føler de har gjort et kupp.

JELØY: Snaue 25 millioner kroner er det tidligere feriehjemmet på Jeløy i Moss taksert til. Nå er det solgt for 11,5 millioner, og de nye eierne føler de har gjort et kupp.

– Vi oppdaget stedet ved en tilfeldighet søndag for en uke siden. Mandag la vi inn et bud og her er vi nå, smiler Per Christian Asplund, en av fire oslofamilier som har spleiset på Kongshavn på nordre Jeløy.

– En perle, sier han til moss-avis.no.

– Dette håper vi kan bli ungenes Saltkråkan, sier Käth Sollie.

Les også: Drømmer du om å gå til hytta? Sjekk denne!

Stor respekt

Feriehjemmet på Kongsnes har vært cellulosearbeidernes fri- og feriested i mer enn 60 år.

– Vi har stor respekt for stedet og skal bruke tid på å lese oss opp på historien, ikke minst fordi det er et vesentlig poeng å ta vare på stedet slik det er og har vært siden det en gang var nytt, sier Asplund som smilende avviser alle ideer om å gjøre noe i en kommersielt kreativ retning.

– Her blir det verken hotell, kurssted eller spa. For oss har det vært en grei anledning til å etablere oss i eiendomsmarkedet, og vi tror dette er et kupp, sier han.

– Her er det plass for ungene, dem er det 13 av, og det er blant annet for å gi dem gode barndomsopplevelser vi har kjøpt, sier Robert Sollie.

Han er den eneste av de nye eierne som har erfaring med Jeløy.

Les også: «Kongehytte» til 23,5 mill

Til salgs i over et år

Eiendomsmegler Kenneth Hareide hos eiendomsmegler Foss & Co i Vestby har tidligere i Moss Avis rapportert om interesse for eiendommen som nå har ligget ute for salg i mer enn et år, men kjøpsinteressen har ikke strukket seg lenger enn til bud under 10 millioner kroner.

Og det har ikke Moss Cellulose og papirarbeiderforening som er de som står som selger av den 55 mål store eiendommen med 280 meter strandlinje, kunnet akseptere.

Eiendommen som opprinnelig ble taksert til 24,5 millioner kroner, ble rett før sommeren i fjor lagt ut i markedet for 16,5 millioner kroner. Ved siste nedjustering var prisforlangende redusert til 12 millioner.

Les også: Denne hytta kan du få gratis

Må ha dispensasjon

– Jeg har vært noen somre på Nes Camping her på Jeløy, men dette er litt annerledes.

Eiendommen ligger i et Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF), og det kreves politiske dispensasjoner nesten uansett hvilke endringer en ny eier eventuelt skulle ønske å foreta.

– Som sagt, vi representerer nok forvaltningslinjen og er fornøyde med det, avslutter Per Christian Asplund.

Les også: Vil utvide og bygge helårshytter her

Les flere saker fra Moss Avis