Kjøpte flybillett til 100.000

Foto: Johnny Green (Pa Photos/ NTB scanpix)

- Denne gangen reiste jeg i suite.

16.03.13 10:57

På en flyreise mellom Singapore og London forrige søndag, valgte milliardær og hovedeier i Orkla, Stein Erik Hagen å reise standsmessig på grunn av en vond rygg.

- Denne gangen reiste jeg i suite. Med en vond rygg er det viktig å kunne ligge rett ut. I tillegg fikk jeg det billig, sier Hagen.

Med Singapore Airlines har du nemlig muligheten til å velge mellom å sitte i en håndsydd lenestol i skinn, eller å sove i en oppredd seng i et privat avlukke med gourmetmat bare et tastetrykk unna. Billetten for en slik suite koster oppunder 100.000 kroner tur-retur, ifølge Dagens Næringsliv.

Hagen understreker overfor avisen at selv om reisen var jobb-relatert og Orkla-ansatte vanligvis får business-billetter betalt av selskapet, belastet han dem ikke for den voldsomme ekstraregningen som første klasse innebærer.

- Orkla er heldig som har en velhavende styreformann, som kun belaster selskapet minimalt. Det er sjelden jeg anfører reiseregninger til Orkla, selv om de har oppfordret til det flere ganger. Når jeg reiser på egenhånd, delvis privat og delvis bedrift, betaler jeg selv. Alt annet blir det bare problemer av, sier Hagen til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.