*Nettavisen* Nyheter.

Kjøpte rådyre studiostoler selv

Foto: Paul Weaver (Side2)

Fredrik Skavlan punget selv ut 250.000 kroner for designstolene som brukes i «Skavlan».

10.01.10 12:25

(SIDE2): - Vi ler litt av det. Jeg tror det er første gang en programleder har med egne stoler i studio, sier prosjektleder Marianne Torp i «Skavlan»-redaksjonen til Dagbladet.

Den profilerte programlederen var ikke fornøyd med stolene den svenske TV-kanalen SVT tilbød ham da det norsk-svenske prateprogrammet skulle ha premiere i fjor høst. Skavlan ville ha designstolene «Lobby chair», designet av Charles & Ray Emes. Da SVT og NRK ikke ville bidra til stolene kjøpte Skavlan selv stolene som koster 49.000 kroner stykket.

Skal sitte godt
Så da blant andre prinsesse Märtha Louise, Hollywood-stjernen Vince Vaughn, svenskenes Anna Anka og Will Smith gjestet showet i fjor, satt de godt i Fredriks egne stoler.

- Stolene er viktige for ham. Det er vanskelig å finne gode stoler til TV-studioer. Gjestene skal sitte godt, ikke for høyt og ikke for lavt, sier prosjektleder i SVT, Eva Sandelin til Dagbladet.

«Skavlan» er blitt sendt fra Stockholm. Men når programmet har premiere neste fredag blir det fra studio på Marienlyst i Oslo.

Blant gjestene som skal sitte i Skavlans designstoler neste uke, er den amerikanske artisten John Mayer.

LES MER: Berømt kvinnebedårer til Skavlan

«Skavlan» har premiere fredag 15.01 på NRK klokken 21.25.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jansson, Leif R

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.