Kjøpte reise for 60.000

Men bommet med en måned på avreisedato.

29.07.12 10:26

Kompisgjengen hadde gledet seg til sydentur i et halvt år, men bommet en måned på avreisedatoen, skriver Firda.

Harald Kalland, 21 år og snart lærerstudent, var utpekt til reiseleder for den glade kompisgjengen fra Naustdal. Gjengen har holdt sammen siden barneskolen, og i jula bestemte de seg for å reise på tur sammen.

Datoen ble bestemt, 14 dagar ble satt av, og guttene betalte punktlig inn til en felles konto, nesten 60.000 kroner. Reisemålet skulle være hemmelig, og Harald fikk ansvaret for å bestemme og bestille.

Ti minutter fra Flesland
Sist onsdag, 25. juli, var hele gjengen på vei til flyplassen på Flesland, men da førstemann skulle sjekke inn til Magaluff på Mallorca, viste det seg at en vesentlig ting ikke stemte. Reiselederen forteller:

- Jeg var ti minutter unna Flesland da Marius ringte og spurte om jeg hadde bestilt i riktig måned. Jeg tok frem papirene og der stod det ...25. august. Det var den verste følelsen jeg har hatt i hele mitt liv.

- Hva var verst?

- At jeg hadde skuffa vennegjengen som hadde gledet seg et halvt år, og at jeg hadde rotet vekk masse penger, trodde jeg.

- Og da du kom frem til de andre?

- Alle så ned i bakken og var skuffa, forteller Harald.

Tur likevel
Men unge menn fra Sunnfjord er vanligvis rolige og slett ikke rådløse. Harald og Stian Andal satt reiseoperatøren Star Tour på saken, og i løpet av en liten time hadde de ordnet en ny tur til et annet festlig feriemål, Aiya Napa på Kypros, med avreise i går.

- Fantastisk service, fastslår Harald.

Reisesjefen gjorde som politikerne pleier og la seg flat og beklaget. På Facebook har han fått mange friske kommentarer. Han synest at kompisene har vært utrolig greie, og de sier at alle kan gjøre feil.

«Straffen» var at Harald måtte ta inn hele gjengen i leiligheten sin i Bergen i to døgn, men også det har gått fint. Nå venter to uker med sol og varme, bading, kos og festing.

Lærte av feilen
- Får du fortsette som reisesjef?

- Ja, jeg tror det. De sier i alle fall at jeg aldri kommer til å gjøre den feilen igjen.

Les flere saker hos Firda her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.