Gå til sidens hovedinnhold

Kjøpte savnet katt på finn.no

Kvinnen som kjøpte katten på finn.no fikk litt av et sjokk da det viste seg at katten hun kjøpte var savnet av sine egentlige eiere.

EKEBERG: Da «PetVett» på Ekeberg i november fikk inn en katt til helsesjekk og id-merking, ble det oppdaget at katten, som samme dag hadde blitt kjøpt på finn.no, var meldt savnet.

Kidnappet

Veterinær Camilla Krogsrud hos PetVett tok ikke i mot katten selv, men forteller til Nordstrands Blad at da katten ble lagt på bordet og skulle id-merkes ble alle sjokkerte over funnet.

– Kvinnen hadde kjøpt katten samme dag på finn.no. Hun ville gi katten et trygt og godt hjem, og ville da ta full helsesjekk og id-merke den med det samme. Hun ble selvfølgelig litt trist over utfallet, men er glad for at eieren fikk katten sin tilbake, sier Krogsrud.

– Det er vanskelig å si om noen har gitt katten mat og trodd at den ikke hadde noe hjem, eller om den bare ble «kidnappet» da den var ute. Uansett er det viktig å ta med en katt man tror ikke har noe hjem til dyreklinikken, slik at man for sikkerhets skyld kan sjekke om den er merket, forteller veterinæren.

LES OGSÅ: Elvis (10) skutt med luftgevær

Ikke hørt om tidligere

Det er ikke vanlig at savnede katter blir funnet igjen på finn.no, men Krogsrud har vært borti lignende tilfeller utenlands.

– Da jeg jobbet i England så vi ofte at folk foret kattene som gikk ute, og etter litt tid tar de til seg kattene for å gi dem et hjem. Det er første gang jeg har hørt om en katt her som har blitt solgt uten å ha vært eiers, så nå anbefaler vi at de som savner katten sin også ser gjennom annonsene hos finn.no, sier Krogsrud.

– Etter at denne saken ble oppdaget ser vi jo hvor viktig det er at dyrene blir id-merket, og håper at alle gjør dette. Denne saken fikk både et heldig og uheldig utfall, men både kvinnen som kjøpte katten og den egentlige eieren har tatt tak i saken, avslutter Krogsrud.

Nordstrands Blad har ikke lykkes i å finne ut om saken er politianmeldt ennå.

LES OGSÅ: To elger har slått seg til ro i hage

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk