Gå til sidens hovedinnhold

Kjøpte seg fri fra loven

Milliardær Kjell Chr. Ulrichsen får sette opp nye gjerder som stenger folk ute fra strandområder i Sandefjord.

Turistforeningen mener kommunen ikke har lov til å forhandle bort folks rett til fri ferdsel. Nå klages avtalen inn for fylkesmannen.I sommer forhandlet Miljøverndepartementet, milliardær Kjell Chr. Ulrichsen og Sandefjord kommune seg frem til en avtale som skulle sikre allmennheten fri ferdsel til en av Sandefjords fineste strender. Stranden er Ulrichsens eiendom ved fritidshuset på Østerøya i Sandefjord kommune.Les også:

Staten kjøper omstridt strand

Han solgte 310 mål tomt til staten, til gjengjeld får han en del tilbake. Han får beholde gamle stengsler og han får tillatelse til å sette opp nye. Disse gjerdene skal få lov til å gå helt ned til vannet. Han får dessuten lov til å bygge i strandsonen.Les også:

Ulrichsen får bygge i strandsonen

Blant annet får Ulrichsen lov til å sperre en idyllisk vei, fire hundre meter unna husene sine, som også er den naturlige atkomstveien til stranden.Turistforeningen mener miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) og ordfører Gleditsch har byttet bort fri ferdsel mot bedre tilgjengelighet til strandperlen. I dag har de adgang til alle områdene. Dermed mener foreningen av avtalen i praksis stenger folk ute fra utmarksområder som de har rett til å ferdes i og klager avtalen inn for fylkesmannen.- Kommunen kan ikke forhandle bort folks rett til fri ferdsel, sier Sven Arne Heian, naturvernkontakt i Turistforeningen i Sandefjord, til Aftenposten.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger