*Nettavisen* Nyheter.

Kjøreledning til besvær på Vestfoldbanen

Oslo (NTB): En kjøreledning som ble revet ned fredag morgen fører til innstilte togavganger og buss for tog på Vestfoldbanen fredag ettermiddag.

Jernbaneverket opplyser at et tog rev ned kjøreledningen kvart over ni fredag morgen ved Skoppum stasjon. Passasjerene på dette toget ble fraktet videre med buss, og strekningen mellom Holmestrand og Tønsberg er foreløpig stengt.

- Vi har hatt mannskaper på stedet siden i formiddag og skal få en oppdatert prognose på framdriften klokken 16 i ettermiddag, men så vidt jeg forstår vil strekningen være klar igjen i løpet av kvelden, sier informasjonssjef Trude Isaksen i Jernbaneverket til NTB.

NSB har måttet innstille flere avganger på strekningen, og jobber med å organisere alternativ transport mellom Holmestrand og Tønsberg. Passasjerer til og fra Skoppum kjøres nå med taxi til og fra Holmestrand og Tønsberg.

- Det er enkelte avganger i ettermiddagsrushet som blir innstilt. Vi har også materiellmangel, men erstatter i den grad det går med buss på strekningen Holmestrand - Tønsberg, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB.

Passasjerer som ikke får plass på den alternative busstransporten blir henvist til neste avgang, men Lundeby mener det ikke vil bli kritisk i ettermiddagsrushet siden det ikke er veldig stor rushtrafikk mellom Holmestrand og Tønsberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.