*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte 1200 kilometer etter forsvunnet katt

Stein Jenssen og katten Børst ble gjenforent fredag, etter at katten forsvant på Nygårdsfjellet i august. Nå har matfar kjørt 1200 kilometer i bil for å redde julefeiringa. Foto: Lars Taraldsen (FREMOVER)

Nå er jula reddet for matfar Stein Jenssen.

- Ondt og vemmelig.

Det er sånn Stein Jenssen fra Dønna i Nordland beskriver følelsen han satt igjen med da han i august måtte dra fra Nygårdsfjellet, og vite at katten Børst ikke kom til å bli med hjem igjen, skriver Fremover.

I oldefars fotspor
Stein og Børst har i tre og et halvt år vært ivrige turkamerater, og katten har vært med på fisketurer, sommer som vinter, til havs og til fjells.

Men på turen til Nygårdsfjellet i august, gikk det galt.

- Det er flere årsaker til at turen ble lagt dit. Min mor er fra Nygård. I tillegg var det oldefaren min det ble funnet levninger av på Nygårdsfjellet for noen år siden, 90 år etter han forsvant. Jeg har derfor hatt lyst til å dra på tur i dette området lenge, sier han.

Pus forsvant
Men turidyllen ble brutt for duoen. Da Stein trakk ned til et fiskevann for å sikre mat, forsvant katten.

- Den pleier å legge seg ved teltet. Men det blåste en sjenerende vind, og han var borte da jeg kom tilbake igjen, sier Jenssen, som forsøkte som best han kunne å finne turkompisen igjen. I to døgn forsøkte han å finne pusen. Men uten hell.

- Jeg har jo en jobb, så jeg måtte dra hjem til Dønna igjen. Det føltes ikke godt, sier han.

I tiden som fulgte, forsøkte han å annonsere, i håp om at noen hadde sett katten. Men det kom ingen respons.

Pinnekjøtt, øl, fisk og vann
I tillegg til å ha vært gode turkamerater, har Stein og Børst også feiret en tilbaketrukket jul sammen de siste tre årene, i en Moelven-brakke i Hattfjelldal. I år forestilte han seg at jula skulle bli annerledes.

- Jeg hadde jo overlevd, jeg trives godt i eget selskap, men det hadde vært trist om katten ikke var med. Vi pleier å dra opp et par dager før julaften, og blir der i romjula. Jeg går ned og fisker mat til pusen, og om det ikke er for kaldt er han ute og fanger mus. Så blir det julefisk til katten, og jeg koker pinnekjøtt på vedovnen. Og når far tar seg et glass øl, får Børst vann, sier han.

Fikk juleønsket oppfylt
Jenssen ønsket seg kun én ting til jul i år, og det var at Børst skulle komme til rette. Han gjorde derfor et siste forsøk på å finne katten, og sendte etterlysning i plakatform til butikkene i Bjerkvik.

Da var det noen som hadde funnet en katt, og som tok kontakt.

- Da jeg fikk katten beskrevet, var jeg etter hvert sikker på at det var Børst, sier han.

Jenssen fra Dønna fikk da kastet seg rundt, ordnet med fri fra jobben, og satte seg bak rattet og kjørte hele natta. Omtrent 600 kilometer og tre ferger hver vei. Kolonnekjøring på tilbakeveien. Og vel fremme ble matfar og pus gjenforent.

- Da fikk jeg ønsket mitt oppfylt likevel. Da er jula reddet, sier han.

Les flere saker fra Fremover her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag