*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte 200 nautiske mil for en ostepølse

GODBIT: Andreas Kalvig Anderson ser på at Espen Mills tar seg et solid tygg av en 250 grams ostepølse. Foto: Vidar Langeland (BERGENSAVISEN)

Espen Mills og Andreas Kalvig Anderson kjørte lang vei for middagen.

25.08.11 19:12

De to kameratene fant i formiddag ut at de skulle reise til Bergen. Grunnen var enkel og grei. De ville ha pølser på Trekroneren i Bergen, skriver Bergensavisen.

Problemet var at de oppholdt seg i en båt i Stavanger. Men så lenge sjøen var stille gjorde det ikke så mye at båten bare er 15 fot lang.

Foruten bunkring i Haugesund og på Stord tok de strake veien til Vågen. Etter å ha fortøyd, gikk de rett opp Kong Oscars gate. Der bestilte de umiddelbart fra det gigantiske utvalget av snabber som lå og ventet på dem.

- Det er det enorme utvalget som er det grunnen til at vi liker Trekroneren så godt. Dessuten er det dette som er skikkelige pølser, vi finner ikke noe sånt i Stavanger, forteller Espen og Andreas.

Det blir ingen billig tur for de to. De hadde kjøpt nesten 45 liter drivstoff på vei oppover, og regnet med at de trengte ytterligere 35 liter for å nå hjem.

- Det blir kanskje Norges dyreste pølser, sier de to og ler.

- Vi lå og fisket uten å få napp, og jeg er ikke like tålmodig som Andreas. Da vi ble sultne ble vi enige om at vi hadde mest lyst på pølse fra Trekroneren. Da var det bare å gi gass, forteller Espen.

De to hadde ingen planer om å bli igjen i Bergen for å gjøre noe annet.

- Det blir bare en kjapp stopp her, før vi returnerer til Stavanger, forteller de.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.