*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte 25 mil med Sarabi Watson under panseret

MJ(AU): Adrian Erstås Naas og Hanne Helgesen Aslaksen trodde katten ble igjen hjemme. Det var helt til de hørte mjauing og åpnet panseret på bilen. Foto: Tore Myrberg (Aust Agder Blad)

Adrian Erstås Naas og Hanne Helgesen Aslaksen trodde katten ble igjen hjemme. Det var helt til de hørte mjauing og åpnet panseret på bilen.

- Vi har et rekkehus med katteluke. I tillegg skulle en søster passe på mens vi var borte. Mens bilen ble pakket for tur til Risør, forsvant katten. Vi snakket til og med om hvor den kunne ha blitt av, forteller Hanne Helgesen Aslaksen til Aust Agder Blad.

Hørte mjauing
Naturlig nok tenkte verken hun eller samboeren Adrian Ertsås Naas mer over saken. Det vil si, helt til de kom fram til Risør.

- Da vi begynte å pakke ut ting fra bilen for å bære inn i huset, hørte vi mjauelyder, forteller Ertsås Naas.

Dermed begynte letingen, for til tross for at de hørte en katt, var det ingen katt å se noe sted.

- Vi trodde den kanskje hadde kommet med et sted i bagasjen, men det var ikke tilfelle. Så fant jeg ut at jeg skulle åpne panseret, selv om de andre ikke trodde den kunne være der. Da panseret var åpent satt Sarabi Watson og så på meg fra en plate litt nede i motorrommet. Da jeg snudde meg for å si i fra at jeg hadde funnet henne, hoppet hun opp og løp av gårde.

Ingen skader
Etter kort tid fikk de med seg katten inn i huset, og en nærmere undersøkelse viste at den ikke hadde fått noen synlige skader av bilturen i motorrommet.

- Hun har jo hvite poter, men de var sorte av sot. I tillegg var pelsen helt seig etter bilturen. Men, det viktigste var jo at hun var uskadd. Vi ble jo kjemperedde når vi tenkte på hva som kunne skjedd, sier Helgesen Aslaksen.

Og det gjelder ikke bare at Sarabi Watson kunne blitt skadet. Hun kunne jo også forsvunnet underveis.

- Siden vi har to små tvillinger, stoppet vi på Fokserød for å hvile og gi dem mat. Det er jammen bra Sarabi Watson ikke hoppet ut av bilen der, for da ville vi nok aldri ha funnet henne igjen. Samtidig er det rart at hun ble liggende i motorrommet, sier Ertsås Naas.

Får sitte foran hjem
Hva som foregår inne i hodet på katten er det ingen som vet, men som et resultat av den noe spesielle kjøreturen har Sarabi Watson endret litt personlighet.

- Hun ble litt sjalu da tvillingene kom, men etter kjøreturen til Risør har hun blitt mer kontaktsøkende igjen. Nå kommer hun oftere for å kose, men så satt hun jo i motorrommet i 4,5 time. Det er ganske lenge, sier Adrian Ertsås Naas.

Trøsten får være at der slipper hun å sitte når turen går hjem til Nesodden.

- Da får hun eget bur og plass i forsetet, avslutter Hanne Helgesen Aslaksen.

Les flere saker i Aust Agder Blad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag