Kjørte i grøfta med 30.000 liter øl

En tankbil med 30 000 liter råøl veltet ved Østerholtkleivene mandag morgen.

En tankbil med 30 000 liter råøl veltet ved Østerholtkleivene mandag morgen. Foto: (Svein Walstad , austagderblad.no)

En tankbil med 30 000 liter råøl veltet ved Østerholtkleivene mandag morgen.

24.10.11 15:07

En tankbil med 30 000 liter råøl veltet ved gamle E18 ved Østerholtkleivene i Gjerstad rundt klokka 0930 mandag morgen. Sjåføren ble utrolig nok bare lettere skadet, melder austagderblad.no.

Semitraileren kom vestfra og opp bakkene mot rasteplassen på Østerholtheia da den kom over i feil kjørefelt og veltet ned en skråning.

- Det er ikke snakk om stor fart her, maks 40-50 km/t. En teori om det som har skjedd og som har vært antydet er at en luftpute som skal stabilisere lasten kom ut av kontroll. Videre kan også sjåføren, en mann i 50-årene, ha tatt en brå manøver i kurven. Men det alene kan ikke være årsaken til utforkjøringen, sa politibetjent Magne Rønningen til Aust Agder Blad på ulykkesstedet.

Semitraileren skal være leid inn av bryggeri for å frakte såkalt råøl, og i tanken befant det seg altså 30.000 liter av denne vesken. Ikke noe av ølet rant ut. Semitraileren må betegnes som totalvrak, og fikk hard medfart i rundvelten. Frontruta ble knust og taket på førerhuset ble trykket ned.

- Det er ikke mistanke om promillekjøring, og sjåføren fikk som sagt bare lettere skader i veltet. det er snakk om noen små kuttskader, sier Rønningen. Mannen ble fraktet til lege for nærmere sjekk.

Førerhuset fikk en skikkelig omgang "juling" i utforkjøringen. Foto: Foto: (Svein Walstad, austagderblad.no)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.