Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte i tre timer for mini-kalkun

- De skryter av at dette er kortreist mat. Det er det i hvert fall ikke nå lenger.

For mange er en stor, saftig kalkun selve symbolet på en vellykket nyttårsfeiring. En av dem er Cecilie Nilsen (33) fra Siljan, som tirsdag satte seg i bilen og kjørte de nærmere tre kvarterene til Larvik for å få tak i et eksemplar.

Vel framme på Kiwi på Nanset plukket hun med seg den største kalkunen hun kunne finne, før hun plasserte den i bagasjerommet og tok fatt på hjemturen oppover Lågendalen.

Da hun kom hjem, fikk hun seg imidlertid en overraskelse.

Manglet to kg
- På pakken sto det klart og tydelig at kalkunen skulle veie 6,4 kilo. Men jeg syntes den kjentes så lett ut, så jeg la den på vekta. Da viste det seg at den veide nesten to kilo mindre, forteller hun oppgitt til op.no

Hver nyttårsaften deltar Cecilie og familien hennes på et spleiselag sammen med flere andre vennepar. Alle får hver sin oppgave, og i år var det Cecilies tur til å skaffe og tilberede kalkunen.

Men skulle hun laget middag av kalkunen fra Kiwi-butikken i Larvik, ville flere av gjestene ha måttet gå hjem sultne. For Cecilies kalkun veide ikke mer enn 4,6 kilo.

- Utrolig irriterende, sier Cecilie, som ikke så noen annen løsning enn igjen å ta turen til Larvik for å hente en ny nyttårskalkun.

Der fikk hun vel å merke ypperlig service fra butikksjef Sisko Mørkved, som i tillegg til en kalkun med riktig vekt også sto klar med to pakker pinnekjøtt som plaster på såret.

- Noe slikt har jeg aldri opplevd før. Men når det først skjer, er det viktig å yte kunden litt ekstra service, smiler Mørkved.

Et henderlig uhell
Heller ikke hos kalkunprodusenten Prior har de vært borti lignende tilfeller.

- Jeg har faktisk aldri hørt om det før, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen da ØP Nett kontakter henne tirsdag ettermiddag.

- Men pakkingen gjøres manuelt, og da er det klart at feil kan oppstå. Jeg vil kalle det et hendelig uhell, sier hun, og understreker at man mer enn gjerne vil være behjelpelige dersom Cecilie Nilsen skulle ha problemer med å oppdrive en stor nok kalkun.

Men det fikk hun altså ikke, og nå ligger den kommende nyttårsmiddagen trygt i fryseren i Siljan.

Fra Siljan til Larvik er det nærmere fem mil hver vei. Tur/retur tar reisen ca. halvannen time.

- Jeg har kjørt bil i tre timer i dag. Det er i meste laget, sier Cecilie, som i hvert fall kan slå fast én ting:

- De skryter av at kalkunen min er kortreist mat. Det er den i hvert fall ikke nå lenger, ler hun.

Les flere saker fra Østlands-Posten

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene